Viola Smith wordt 103 jaar - video

Video's bij het artikel in Slagwerkkrant 190

Slagwerkkrant Plus 15-10-2015 16:10

In de rubriek Opmaat van Slagwerkkrant 190 (nov-dec 2015) vind je een artikeltje over Viola Smith, de drumster van onder meer The Coquettes All Girl Orchestra. In de jaren veertig stond zij bekend als "de vrouwelijke Gene Krupa". Deze pittige dame, die behalve een snelle en technisch begaafde drummer, ook een waar voorvechtster was van gelijke rechten en respect voor musicerende vrouwen (bepaald niet vanzelfsprekend in die tijd), wordt op 29 november 103! Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een filmpje bekijken van haar band uit 1939 (met drumsolo!), en ook een video-interview uit 2013, toen ze honderd werd.

Viola Smith was een van eerste professionele vrouwelijke drummers, en werd bekend en zeer populair met The Coquettes All Girl Orchestra van zangeres-dirigente Francess Carol (‘when I swing my stick, the girls play every lick’). Zij bleef tot zeer late leeftijd actief en geldt als ‘Zildjian’s longest running endorser’ (in 1940 zocht zij haar eerste setje Zildjian bekkens uit in Bill Mather’s drumwinkel in New York). Op de onvermijdelijke standaardvraag aan 100-plussers, antwoordde ze ooit:

‘Wat je moet doen om zo lang te leven? Veel drummen, wijn drinken en lezen!’ 

 

  

Bekijk hier een video van Viola Smith die met The Coquettes All Girl Orchestra het nummer Snake Charmer speelt (1939), met drumsolo!

 

 

 

Hieronder zie je een video-interview met Viola Smith in 2013, toen ze honderd jaar oud werd.

 

Bekijk het artikel over Viola Smith in de rubriek OPmaat van Slagwerkkrant 190 (nov-dec 2015)

zoeken
zoeken