Chason Westmoreland - video en album

Video bij het interview in Slagwerkkrant 190

Slagwerkkrant Plus 14-10-2015 14:10

In Slagwerkkrant 190 (nov-dec 2015) lees je een interview met de nieuwe drummer van de Amerikaanse deathmetalband Hate Eternal. Hij vertelt over zijn ontwikkeling als autodicact, zijn brede muzikale achtergrond, een goede opwarmtechniek, yoga en meditatie, en natuurlijk over ontiegelijk snel en hard spelen. Hier op Slagwerkkrant Plus presenteren we een live video met Hate Eternal (waarbij een drumcam nauwgezet alle verrichtingen van Westmoreland volgt), en ook kun je het nieuwe album van de band beluisteren via een Spotify-playlist.

 

Hoewel hij autodidact is, leerde Westmoreland een belangrijke les in de jazzband van zijn highschool (tijdens een scene met wel haast Whiplash-achtige proporties). Westmoreland vertelt in het interview hoe hij tot de orde werd geroepen nadat hij steeds bleef versnellen:

‘De dirigent stopte de hele band en liet mij in mijn eentje zo langzaam spelen als ik kon. En steeds zei hij weer: ‘Langzamer, langzamer, langzamer, langzamer.’ Ik schaamde me diep, maar leerde wel in één klap tempovast te spelen en in dienst van de band. Van die les heb ik altijd geprofiteerd; bij de eerste metalbands waar ik deel van uitmaakte, met Burning The Masses als belangrijkste naam, maar ook later tijdens klussen bij bekendere acts als Fallujah, Oceano en uiteindelijk Hate Eternal.’

 

Hier een video waarin Hate Eternal live Patogenic Apathy speelt van het album Infernus (met drumcam op Westmoreland)

 

Hieronder kun je het volledige album Infernus beluisteren via Spotify:

 

Het volledige interview lees je in Slagwerkkrant 190 (nov-dec 2015)

zoeken
zoeken