Video's Sandlane Sessions Mario Goossens

Video's bij het artikel in Slagwerkkrant 180

Slagwerkkrant Plus 14-02-2014 11:01

Wie het geluk had 13 januari 2014 de Sandlane Session met Mario Goossens te kunnen bijwonen, werd getrakteerd op een werkelijk heel inspirerende avond. Bekijk in dit artikel de video's die we maakten van de sessie.
Het idee achter Sandlane Sessions: Remo, Slagwerkkrant en Sandlane halen een topdrummer naar de studio. Deze speelt partijen in, legt uit hoe hij dat aanpakt en hoe de sessie is voorbereid (instrumentkeuze, stemming, microfoonopstellingen), en gaat vervolgens de regiekamer in om daar te laten zien hoe je de mix kunt benaderen. Een leerzame sessie voor alle drummers.

Mario Goossens vertelde honderduit  over zijn ervaringen met producers, en als producer. Hij ging vooral dieper in op het opnameproces van het nieuwe Triggerfinger-album All This Dancin' Around; de zoektocht naar de juiste studio en het maken van de juiste sound en drumpartij. Om het geheel te verduidelijken had hij twee verschillende drumsets meegenomen. Aan de ene kant zijn reguliere Triggerfinger-set, en aan de andere kant een set met een gigantische bassdrum, een enkele snaredrum, een hihat en een crashbekken. De eerste track die hij tijdens de Sandlane Session inspeelde was Triggerfinger’s Let it Ride, al was dat naar eigen zeggen niet meer dan een opwarmertje.

Goossens maakte namelijk die avond dankbaar gebruik van de beschikbare studiotijd om bij twee demosongs wat drumpartijen uit te proberen. Daarbij ging hij ruimschoots in op zijn hele gedachtegang, en zijn inspiraties. Op het laatste moment sloeg dan onverwacht de inspiratie toe. Uit een kartonnen doos met speelgoedinstrumentjes, shakers en kleinpercussie kwam een tweetal tamboerijnen tevoorschijn. Met die op de hihat gestapeld speelde Goossens nog een mooie rootsy rockgroove in, waarna ook het publiek nog aan de slag mocht. Een op de groove dansende Mario Goossens ging voor in een kleine vier minuten handclaps. We zijn benieuwd wat daarmee gaat gebeuren! (Dennis Boxem)

Bekijk hieronder de videoregistratie van deze Sandlane Session. 

Loading the player ...

Sandlane Sessions is een project van Slagwerkkrant, Remo en Sandlane Recording Facilities.

Video's van alle Sandlane Sessions die we tot nu toe organiseerden 

Bekijk hier het videoverslag van de Sandlane Sessions met Hans Eijkenaar.

Bekijk hier het videoverslag van de Sandlane Sessions met Oscar Kraal.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Bram Hakkens.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Joost Kroon

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Lucas van Merwijk en Pete Lockett

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Stephen van Haestregt.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Jeff Hamilton.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Mark Schulman.  

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met John Engels

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Ton Dijkman.

Russ Miller! 17 maart 2014 in Sandlane Sessions!
De volgende Sandlane Session is met Russ Miller, maandag 17 maart. Klik hier voor informatie

zoeken
zoeken