Verbeuren verklaart deel 4

Audio bij de cursus in Slagwerkkrant 176

Slagwerkkrant Plus 14-06-2013 10:06

In Slagwerkkrant 176 (juli-augustus 2013) gaat metaldrummer extraordinaire Dirk Verbeuren in zijn cursus in op dubbelslagen met de voeten, oftewel dubbeltrappen. Je krijgt uitleg, oefeningen en transcripties van de drie tracks, waarin Dirk laat horen hoe hij die dubbelslagen zelf toepast. Beluister ze hier op Slagwerkkrant Plus.

In de juiste handen – pardon, voeten – kan een enkele bassdrum voor twee tellen. Een metaldrummer zonder twee bassdrums is natuurlijk zeldzamer dan een tiener zonder iPhone, dus waarom niet gewoon rechts-links spelen? Omdat getrapte dubbelslagen te gek zijn natuurlijk, en ook omdat ze nieuwe mogelijkheden aanbieden. 

Je eerste succesvolle dubbele slag vergt waarschijnlijk wat tijd, dus wees geduldig. Plaats je voet lager dan gewoonlijk op het pedaal voor de eerste slag. Schuif je voet naar voren tijdens de tweede slag. Het doel is dat de tweede slag zich via de terugslag creëert, wat minder energie en tijd kost dan twee aparte slagen. Oefen dit met de rechter- en linkervoet.

De oefeningen en voorbeelden in de cursus Verbeuren verklaart in Slagwerkkrant 176 (juli-augustus 2013) geven je alvast een voet in de stijgbeugel. Hieronder hoor je de resultaten…

 

video player
zoeken
zoeken