Virgil Donati op Herfstfest 7 en 8 oktober 2023!

Eerder al werd de komst van Anika Nilles bekend gemaakt

Events 09-06-2023 10:34

Zijn enorme power, onafhankelijkheid en snelheid laten iedereen in grote verbazing achter. Door lezers van Slagwerkkrant is hij jaren achter elkaar gekozen tot beste hardrock/metaldrummer, maar om zijn stijl tot dat label te beperken doet hem geen recht. Fusionmetal is misschien preciezer. Hard, maar met dynamiek. Snel, maar o zo muzikaal. Virgil Donati komt 7 en 8 oktober naar Herfstfest!


Door zijn virtuoze spel wordt Virgil Donati door velen gezien als een van de beste solisten ter wereld. Nadat de Australische drummer aan deze kant van de wereld furore maakte, eind jaren negentig, is hij in de VS zijn carrière verder gaan uitbouwen. Naast de vele clinics waarin hij grensverleggend bezig was, speelde hij met bands als Planet X en met mannen als Steve Vai, Scott Henderson, Frank Gambale, Kiko Loureiro en Tony MacAlpine. Regelmatig is hij op tour met zijn eigen Virgil Donati Band.

Hij noemt zijn clinics ‘drumconcerten’, en legt de lat hoog: de metrische modulaties, polyritmes en multidimensionale grooves vliegen je om de oren. Let op het hogesnelheidsbassdrumspel, de buitenaardse jongleertechnieken, de power waarmee hij speelt, maar zeker ook de muzikaliteit van zijn werk.

Al eerder is bekend gemaakt dat Anika Nilles een clinic komt doen, beide dagen! Klik hier voor info over Anika Nilles

Tickets voor Herfstfest à € 25,- kan je nu al scoren! 

Tickets voor Antwerpen, zaterdag 7 oktober in Kavka Zappa, klik hier

Tickets voor Den Haag, zondag 8 oktober, in Paard, klik hier.

S
lagwerkkrant is partner van Herfstfest. 

Over Herfstfest
Herfstfest is begonnen in 2015 in het huidige Popradar in Den Haag, als afgeleide van ‘Winterfest’. Drummer en initiator Koen Herfst was net terug van een wereldtour met Armin van Buuren en werd gevraagd een festival te organiseren dat vrij in te vullen was. Dat werd uiteraard een drumfestival! Na een waanzinnig succes van de eerste editie in Popradar is het in de jaren daarna altijd in het PAARD in Den Haag georganiseerd. Vanaf 2022 is er zowel een Nederlandse editie (in PAARD, Den Haag) als een Belgische editie (in Kavka Zappa, Antwerpen)! Drummers en liefhebbers van drums; tot zaterdag 7 oktober (Antwerpen) en/of zondag 8 oktober (Den Haag) 2023! 

Op het programma van Herfstfest Drumfestival stonden (naast de top van de Benelux) in de afgelopen edities o.a.: Dennis Chambers, Benny Greb, Aaron Spears, Terry Bozzio, Will Calhoun, Morgan Agren, Richard Spaven, Kaz Rodriguez, Jaimeo Brown, Makaya McCraven, Cesar Zuiderwijk, Nate Wood, Camille Bigeault, Gabor Dornyei, Marco Santos & Aly N’Diaya Rose, Arthur Hnatek, Baard Kolstad (Leprous), Christian Bass (Heaven Shall Burn) en Ian Matthews (Kasabian).

zoeken
zoeken