Anika Nilles komt naar Herfstfest 2023

Zaterdag 7 oktober Antwerpen - Zondag 8 oktober Den Haag

Events 13-04-2023 15:13

In 2015 stond ze al op de cover van Slagwerkkrant. Sindsdien heeft ze haar solocarrière enorm uitgebouwd, en maakte ze vorig jaar internationaal furore door op de drumstoel bij Jeff Beck plaats te nemen in wat later zijn allerlaatste tournee zou zijn. Anika Nilles is de headliner voor Benelux Drumfestival Herfstfest op 7 en 8 oktober.

De laatste keer dat Anika Nilles voor een clinic in Nederland was schreven we: 'Hoewel Anika veel van haar bekendheid te danken heeft aan technische hoogstandjes als polyritmes en linear fills, benadrukt zij graag dat dit wat haar betreft niet het belangrijkste is: ‘Het allerbelangrijkste voor mij is om in te locken met de muziek. Vroeger was ik altijd puur groove georiënteerd en was ik juist heel slecht in fills en polyritmes. Gelukkig raak ik altijd juist gefascineerd door datgene wat ik niet kan spelen.’

Bekijk de weergaloze video van haar eigen track Boom. 

Een fragment uit een optreden met Jeff Beck in 2022

Tickets voor Herfstfest kan je nu al scoren! 

Tickets voor Antwerpen, zaterdag 7 oktober in Kavka Zappa, klik hier

Tickets voor Den Haag, zondag 8 oktober, in Paard, klik hier.

Over Herfstfest
Herfstfest is begonnen in 2015 in het huidige Popradar in Den Haag, als afgeleide van ‘Winterfest’. Drummer en initiator Koen Herfst was net terug van een wereldtour met Armin van Buuren en werd gevraagd een festival te organiseren dat vrij in te vullen was. Dat werd uiteraard een drumfestival! Na een waanzinnig succes van de eerste editie in Popradar is het in de jaren daarna altijd in het PAARD in Den Haag georganiseerd. Vanaf 2022 is er zowel een Nederlandse editie (in PAARD, Den Haag) als een Belgische editie (in Kavka Zappa, Antwerpen)! Drummers en liefhebbers van drums; tot zaterdag 7 oktober (Antwerpen) en/of zondag 8 oktober (Den Haag) 2023! 

Op het programma van Herfstfest Drumfestival stonden (naast de top van de Benelux) in de afgelopen edities o.a.: Dennis Chambers, Benny Greb, Aaron Spears, Terry Bozzio, Will Calhoun, Morgan Agren, Richard Spaven, Kaz Rodriguez, Jaimeo Brown, Makaya McCraven, Cesar Zuiderwijk, Nate Wood, Camille Bigeault, Gabor Dornyei, Marco Santos & Aly N’Diaya Rose, Arthur Hnatek, Baard Kolstad (Leprous), Christian Bass (Heaven Shall Burn) en Ian Matthews (Kasabian).

Herfstfest.com

 

zoeken
zoeken