Clinic Tommy Aldridge - 21 september Drumland
Rock-icoon geeft clinic op Slagwerkkrant Podium in Lijnden
Events 07-09-2017 08:09
Rockdrummer Tommy Aldridge komt op donderdag 21 september een clinic geven op het Slagwerkkrant Podium van drumspeciaalzaak Drumland te Lijnden. De drummer van onder meer Whitesnake, die eerder speelde met Pat Travers, Gary Moore, Thin Lizzy, Ozzy Osbourne en Yngwie Malmsteen, komt jullie namens Yamaha drums een pittig rockdrumlesje leren. Zorg dat je erbij bent, want dit is een buitenkansje om een van de hele groten van dichtbij aan het werk te zien.

Tickets: € 10,-, bestel ze hier

Onvermoeibaar, dat is het eerste woord dat je bij Tommy Aldridge te binnen schiet. Zowel als je kijkt naar zijn drumspel als naar zijn gehele drumleven. De 67-jarige classic-rocker is een brok energie en aan niets is te merken dat de jaren beginnen te tellen. Tommy Aldridge is een mooi voorbeeld van een vertegenwoordiger van de oude rockgarde (zijn eerste voorbeeld waren Louie Bellson en Ginger Baker), die schijnbaar moeiteloos meegegroeit en aansluiting houdt met de moderne rock- en metaldrummers.

 Tommy Aldridge in karakteristieke houding

Bekijk hier de video van een studio-opname door Tommy Aldridge: de track is In Control van Vinnie Moore’s eerste album Mind’s Eye

Aldridge is volledig autodidact ; hij leerde zichzelf drummen door te luisteren naar voorbeelden als Louie Bellson (Ellington), Joe Morello (Brubeck), Ginger Baker (Cream), Mitch Mitchell (Hendrix) en John Bonham (Led Zeppelin). Hij raakte al vroeg in de ban van de dubbele bassdrum – grappig genoeg waren zijn genoemde rockvoorbeelden daarin bepaald geen voorlopers, maar speelde jazzdrummer Louie Belson in de band van Duke Ellington een gedenkwaardige dubbele-bassdrumsolo!

Dit is een video van Tommy Aldridge die meespeelt met een track en soleert tijdens NAMM show 2013

Tommy Aldridge speelde bij zo’n beetje iedereen die wat voorstelt in de rock/metal-wereld, vaak als vast bandlid (Black Oak Arkansas, Pat Travers, Ozzy Osborne, Whitesnake, Thin Lizzy) en regelmatig als sessiekracht of tourdrummer (Motörhead, Aerosmith, Ted Nugent, Ingwie Malmsteen e.v.a.). Hij is een van die zeldzame rockdrummers die een werkelijk groovende drumsolo kan neerzetten, en hij wordt gezien als een van de grondleggers wat betreft het gebruik van snelle en donderende dubbele bassdrums in de rock en metal.

Bekijk hier een video van Tommy Aldridge die soleert over Whitesnake-nummer Crying In The Rain

Wat:                 Clinic Tommy Aldridge
Wanneer:         Donderdagavond 21 september, 20.00 uur
Waar:               Slagwerkkrant Podium Drumland
                        Melbournestraat 2, Lijnden
Tickets:            € 10,-, bestel ze hier

Check ook de site van Drumland