Joost Patocka clinic bij 1ste Halve Finale Drumtalent in Amsterdam

21 juni 2015 - Gratis toegang in Het Muziekpakhuis in Amsterdam

Events 14-06-2015 13:06

Zondag 21 juni 2015 vindt om 14.00 uur de eerste Halve Finale Drumtalent 2015 plaats in Het Muziekpakhuis in Amsterdam (Alberdingk Thijmstraat 19), een contest voor drummers tot en met 18 jaar, uitgeschreven door Adams Drumworld en Slagwerkkrant. De Halve Finale wordt voorafgegaan door een clinic van Joost Patocka. Aanvang 14.00 uur. Gratis toegang!

Deze middag op Het Muziekpakhuis in Amsterdam, de bekende drumschool in Amsterdam (aan de Alberdingk Thijmstraat 19, niet ver van Leidseplein), bestaat uit twee onderdelen.
* Om 14.00 uur de clinic van een van Neerlands topdrummers, Joost Patocka (foto door mark van Schaick).
* Om 15.00 uur de Halve Finale van Drumtalent 2015, waar vijf drummers zullen strijden om een finaleplaats op 13 september tijdens het Drumworld Festival in Ittervoort.   

Je kunt er gratis bij zijn. We heten je van harte welkom blij clinic en Halve Finale! 


JOOST PATOCKA CLINIC
hij is vaste drummer van het Benjamin Herman Quartet en speelde jaren lang uitmuntende jazz met Rita Reys. 
Met KruPa & The Genes staat hij straks op het North Sea Jazz Festival. Luister hier naar hun album.Onlangs speelde hij met Branford Marsalis (o.a. bij DWDD). Bekijk hier de beelden. 


  

Lees hier een uitgebreid artikel over Patocka, elders op deze site

 

HALVE FINALE DRUMTALENT 2015
Op 13 september vindt de 12de editie van het Drumworld Festival bij Adams Drumworld in Ittervoort plaats. Daar zal de Finale plaatsvinden van Drumtalent 2015, een contest voor drummers tot en met 18 jaar, georganiseerd door Drumworld en Slagwerkkrant. Uit alle kandidaten die een video instuurden zijn 20 Halve Finalisten gekozen die op 4 locaties tussen 21 en 28 juni zullen strijden om de vier Finaleplaatsen in september. Je kunt komen kijken bij de alle Halve Finales, die overal voorafgegaan zullen worden door een clinic van een bekende drummer!

Natuurlijk was het niet makkelijk te kiezen tussen alle kandidaten die zich hadden ingeschreven voor Drumtalent 2015. De jury’s van Slagwerkkrant en Adams Drumworld bogen zich over de video’s van drummers tussen de 8 en 19 jaar.

Halve Finalisten Amsterdam
Voor elke locatie selecteerden ze vijf winnaars die tijdens de Halve Finales komen optreden voor publiek. De Halvefinalisten zullen op een vijfdelige kit spelen, die klaarstaat. Iedere kandidaat speelt mee met de track Path of Least Resistance van The Funkdwags, speelt drie minuten een variatie aan grooves én speelt een solo van maximaal vijf minuten. Die solo mag helemaal vrij ingevuld worden. De kandidaat kan zijn of haar techniek erin goed laten zien, evenals hun creativiteit! 

Voor de Halve Finale in Amsterdam zijn de volgende drummers geselecteerd: 

Max Hoebe
Brian Ouwehand
Dani van Kruistum
Jeroen Brattinga
Hette Maaijen 

De jury in Amsterdam
Namens Slagwerkkrant: Fred Cohen
Namens Het Muziekpakhuis: Marcos Baggiani
En Joost Patocka.

• Zondag 21 juni, 14.00 uur
1ste Halve Finale Drumtalent 2015
Clinic Joost Patocka
Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, Amsterdam 

Lees hier alles over de andere Halve Finales op 27 en 28 juni.
 

 

zoeken
zoeken