Test van de British Drum Company Legend drumset
Download de test en bekijk de video's
Merknieuws 23-08-2018 15:34
Een van de nieuwste topmerken wat betreft drumsetproductie is de British Drum Company. De kennis en expertise van het Engelse bedrijf komt prachtig tot recht in de vele technische details. We bezochten vorig jaar de fabriek, we hebben de snaredrums getest in Slagwerkkrant 201 en de Legend drumkit in Slagwerkkrant 202. Je kan hier op Slagwerkkrant.nl de tests downloaden als pdf.

De Legend is het vlaggeschip van het merk en heeft een berkenhouten ketel met verstevigingsranden. De Legend ketels worden in Engeland in de werkplaats van BDC vervaardigd. Alleen de hardware komt net als bij de meeste merken uit het Verre Oosten. De spanbokken, snarenmechanieken en tomophanging zijn echter wel door BDC ontworpen, dus je zult deze niet op een ander merk aantreffen.

British Drum Company heeft een bijzondere manier om de ketels te verlijmen, en die vind je niet snel terug bij grotere merken. BDC gebruikt namelijk koude mallen waarin de lijm relatief lang moet drogen. Cold press moulding het dit proces. Volgens de fabriek levert dit een betere ketel op dan de vervaardiging met verwarmde mallen waarmee de meeste andere merken werken. Het productieproces wordt er wel aanzienlijk door vertraagd. Waar een ketel in zo'n verwarmde mal gemiddeld tussen een kwartier tot een half uurtje moet drogen, heb je het bij de ketels van BDC over uren.

De conclusie van de test in Slagwerkkrant 201 luidt: 'De Legend is een prachtige berkenhouten set geworden met ketels die werkelijk om door een ringetje te halen zijn. De finish en de draagranden zijn perfect, en de combinatie van hardware en finish past perfect bij het klankkarakter van de set – behoorlijk vintage, maar wel met een moderne en eigentijdse twist. De Legend is een uiterst professionele set die in iedere studio en op ieder podium zijn mannetje staat. De stevige maar open sound en het ruime stembereik maken dat je met deze set echt alle kanten op kunt.' 

Lees de volledige test elders op Slagwerkkrant.nl. Klik hier


Ian Matthews
van Kasabian demonstreert de set: 


Bij ons bezoek vorig jaar heeft Salle de Jonge de set ook bespeeld: Lees elders op Slagwerkkrant.nl meer over ons bezoek. Klik hier

Meer informatie kun je vinden op de site van British Drum Company