British Drum Company importeurbezoek met demo videos
High Class drums nu ook in Nederland en Belgi� beschikbaar
Merknieuws 11-07-2017 22:07
Importeur EMD Music nodigde ons uit voor een bezichtiging en een testmoment van British Drum Company (BDC). Het nieuwste merk in de catalogus van de Brusselse importeur van onder meer Remo en eigenaar van huismerk Stagg, zagen wij eerder dit jaar al op de NAMM show (VS), en op de Music Fair in de Jaarbeurs in Utrecht bij de EMD-stand. Geheel verrast waren we dus niet door de kwaliteit van de Britse drumspullen. Mooi was ook dat ook Sakae-drummer en Zildjian- en Remo-endorser Salle de Jonge met Rotterdam Drum Department was meegereden om de BDC drums even te komen bekijken. Salle was zo vriendelijk om de twee opgestelde drumkits van British Drum Company voor Drummerszone op video even goed aan de tand te voelen.

Lees hier het artikel waar de video's op Drummerszone.com voor het eerst gepresenteerd werden, en Salle officieel een British Drum Co-endorser werd.

British Drum Company
De kennis en expertise van de British Drum Company richt zich op de betere kwaliteit die zich prachtig uit in de vele technische details. Een kit is niet goedkoop, maar zeker niet te duur als deze in jouw range valt. De klasse en de duidelijke klank van elke serie heeft zijn eigen karakter.

Met de Cold Press Moulding-techniek geeft BDC de klank van het hout zoals het moet klinken. Dat betekent min of meer dat het hout het werk moet doen, want bij het verhitten van het hout wordt de klank beïnvloed. En dan kan het zomaar nog eens jaren duren voordat een drum zijn 'echte' klank heeft gevonden.

Dennis Boxem zegt hierover op Drummerszone in een interview voor de 200e editie van Slagwerkkrant:

"I've noticed several drums in my collection have gotten a more round and mellow tone over the years. Also, the difference in hardware, edges and shell material from then versus now comes into play, but I've seen firsthand that a shell can - not must, because making drums is anything but an exact science - take several years or even decades to release all its tension and achieve its final sound. There are vintage kits that sound absolutely amazing, but there are loads of vintage kits that sound really bad as well.'

 

De drumsets
De opstelling bij EMD bestond uit twee drumstellen en vier snaredrums. De Legend is het vlaggeschip en heeft een berkenhouten ketel met verstevigingsranden. De Lounge is een vintage klinkende en ogende set met een ketel van berken en mahonie.

 

De Lounge Series met de Kensington Crown finish

 

Video: Salle de Jonge bespeelt de Lounge Series drums 

 

De Legend Series met de Carnaby Slate finish

 

Video: Salle de Jonge bespeelt de Legend Series

 

De snaredrums
Vier stuks snaredrums stonden er opgesteld. Alle snaredrums hebben de Palladium lug die BDC heeft ontworpen.

 

14"x6" Bluebird met een double-beaded brass shell in chroom 

 

Merlin snaredrum 20 laags, 10,5mm dikke body van maple en birch

 

Legend Series snaredrum in Picadilly White

 

The Big Softy met Tulip Cherry Ply

drummer links