NAMM show 2015 - dag 3
Vergeet je oordoppen niet!
Merknieuws 25-01-2015 15:48
De zaterdag is van oudsher geen dag om zonder oordoppen de beursvloer op te gaan. Dit jaar lijkt de fameuze 'noise-police' de strijd bij voorbaat al gestaakt te hebben waardoor het geluidsniveau in de drumhal binnen de kortste keren op schreeuw-niveau ligt. Dat mag de pret niet drukken, want er is nog steeds genoeg te zien!

Verslag van dag 1 vind je hier

Verslag van dag 2 vind je hier

Verslag van dag 3: 

Paiste heeft twee nieuwe signature bekkens: de 22" Reign Power Ride uit de Rude series is het favoriete ridebekken van Dave Lombardo, terwijl Stewart Copeland opteerde voor een 12" Signature Combo Crisp hat. De PSTX is een hele reeks bekkens vol met gaten. Er zijn onder andere thin crashes, hihats, splashes en stacks verkrijgbaar die allen een behoorlijke trashy klank geven. Met name de hihats zijn daarbij bijzonder goed geslaagd. 


Modern klassiek
Premier
bouwt sinds een paar jaar ook weer drums in Engeland. Heel veel moet je je bij die productie niet voorstellen, want de Engelse Premier-fabriek heeft slechts vier werknemers. Die maken echter wel een prachtig product met een onderscheidende look en sound. Behalve een gigantisch dikke snaredrum toonde het Britse merk ook een heel bijzondere Modern Classic drumkit; een beklede set waarbij de bekleding echt onderdeel was van de ketel. Er is geen overlap en de naad is nauwelijks zichtbaar. Dat kan alleen doordat Premier werkt met koude mallen waarbij het 24 uur duurt voordat een ketel is uitgehard.

Mahonie
Liefhebbers van grote drumkits kunnen hun ogen uitkijken bij Ludwig. Blikvanger dit jaar is een gigantische Classic Maple met een vrachtwagenlading aan toms. Daaronder ook een aantal concert-toms, een optie die vanaf nu weer verkrijgbaar is in deze reeks. Het belangrijkste nieuws bij Ludwig is de Legacy Mahogany, een set met drielaags ketels opgebouwd uit twee lagen mahonie met daartussen een laagje populierenhout.

Oase van rust
Meinl heeft voor het eerst sinds jaren geen stand op de NAMM-show. Wel heeft het merk op de tweede verdieping een voor het publiek gesloten meeting-room waar alle nieuwe producten te bewonderen zijn. Een oase van rust in vergelijking met de dit jaar buitengewoon luide beursvloer. Naast een flinke stapel nieuwe Byzance rides heeft het merk in de budget HCS reeks twee nieuwe bekkens die een hoop drummers zullen aanspreken. De Trash Stack bestaat uit een china en een crashbekken waar een paar flinke sleuven uit zijn gehaald. Ze geven een lekker korte, trashy klank en omdat ze uit de HCS serie komen zijn ze heel betaalbaar.

Verslag van dag 1 vind je hier

Verslag van dag 2 vind je hier