Afro-Anatolian grooves - deel 5
Speelstijlen en legenda bij de cursus in Slagwerkkant 166
Slagwerkkrant Plus 22-10-2011 17:10
'What’s in a frame?' Dat is de ondertitel van deze cursus Afro-Anatolian grooves for framedrum & drumset in Slagwerkkrant. Het antwoord luidt: een heleboel! Sjahin During verzamelt ritmes uit India, Cuba, Turkije en Tunesië, en speelt die op framedrums. In deze vijfdelige cursus kijken we naar een aantal van zijn favoriete grooves. We noteerden ze voor framedrum en maakten van elk ritme ook een drumsetpatroon. De legenda van de notatie en een uitleg over de verschillende speelstijlen op framedrums vind je hier op Slagwerkkrant Plus. Klik op de pdf hiernaast.

Ook bij deze afsluitende aflevering van de cursus Afro-Anatolian grooves voor framedrum & drumset presenteren we een herhaling van de speeltechnieken en de legenda. In Slagwerkkrant 166 (nov-dec 2011) vind je vier mooie grooves die Sjahin During voor je verzamelde, waaronder de eigen compositie: TurqumTrance van de cd Afro Anatolian Tales.

Hieronder een een video van het optreden van During met Afro Anatolian Tales en speciale gast Arto Tuncboyaciyan tijdens het Big Bang Festival 2008 (verder met Bart Fermie, Alex Simu & Pasha Karami).

 

drummer links