Mike Mangini
Archiefverhaal bij het interview in Slagwerkkrant 165
Slagwerkkrant Plus 19-08-2011 13:08
In Slagwerkkrant 165 vind je een mooi interview met de kersverse Dream Theater-drummer Mike Mangini. Hij vertelt over zijn tijd na Extreme en Steve Vai, zijn werk als docent en clinician en vooral over zijn spraakmakende komst bij de progressive rockband. Hier op Slagwerkkrant Plus presenteren we een interview uit de tijd dat Mangini nog bij Extreme speelde (1997, SWK 82). Klik op de pdf hiernaast om het archiefverhaal te lezen.

In het interview in Slagwerkkrant 165 is Mangini behoorlijk enthousiast over zijn nieuwe job en openhartig over de spanning die de audities hem gaven:

‘Voor mij is dit een droom die uitkomt: in de beste symfonische rockgroep van dit moment mogen laten horen wat je allemaal kunt. Ik knijp mezelf soms in de arm.’

Maar hij weet ook waar hij staat:

‘Ik ben niet het type om de rockster uit te hangen. Ik ben zelfverzekerd omdat ik elke dag vreselijk hard oefen, maar dat maakt mij nog niet arrogant.’

Bij het artikel vind je een gedetailleerde beschrijving van de monsterkit die Mangini voor zijn optredens met Dream Theater overal naartoe sleept. Hier vind je bij PICS nog wat extra foto’s van het gevaarte.

En omdat het zo leuk is, nog een keer dat videofragment waar Mangingi hoort dat hij ‘het geworden is’ (afkomstig van The Spirit Carries On, de driedelige documentaire over de audities, die Dream Theater’s label Roadrunner Records op Youtube zette). Kijk op 13:55 minuten.

drummer links