Femke Krone
Archiefverhaal bij interview Slagwerkkrant 164
Slagwerkkrant Plus 17-06-2011 13:06
Bij het interview met percussioniste Femke Krone in Slagwerkkrant 164 presenteren we hier een artikel uit de SWK-archieven over drie studioslagwerkers uit de Lage Landen: Barry van der Toorn, Herman Cambré en dus Femke Krone.

Het artikel Drie Studiodrummers werd geschreven in 2006 (SWK 135) en geeft een beeld van de alledaagse studiopraktijk in Nederland en België. Naast hun persoonlijke verhaal geven de drie slagwerkers ook praktische tips. Klik op de pdf hiernaast voor het artikel.

 

Enkele fragmenten uit het interview in Slagwerkkrant 164:

De definitieve keuze voor de percussie maakte Femke Krone nadat ze in 1990 Martin Verdonk zag spelen tijdens Paradiso Van Slag in Amsterdam.

‘Hij stond daar op het podium, mooi uitgelicht, hij bewoog, hij zong. Ik vond het helemaal te gek. Kort daarna ben ik met Martin in contact gekomen en we zijn goed bevriend geraakt. Ik ben heel veel mee geweest naar zijn optredens. Met ogen en oren als een spons. Ik zoog alles op wat ik zag.’

'Als ik met mijn instrumenten een song beter kan maken, iets kan toevoegen, en tienduizend mensen hebben een te gekke avond, dan heb ik dat ook. Ik doe dit met enorm veel plezier. Daarnaast doe ik ook sessies met funk- en soulbands. Op 17 juni speel ik bij voorbeeld op Den Haag Jazz met de funkband van Darius Dante. Dat is iets minder bekend, maar Darius timmert wel aan de weg, dus wie weet wat de toekomst op dat vlak allemaal nog brengt!'

 

drummer links