Koen Herfst met Armin van Buuren

Video bij interview in SWK 164

Slagwerkkrant Plus 17-06-2011 13:06

Het interview met Koen Herfst in Slagwerkkrant 164 vond plaats enkele dagen voor zijn optreden met Armin van Buuren op Koninginnedag in Amsterdam. De video waarin hij voor een afgeladen Museumplein een drumsolo weggeeft,vind je hieronder. Hoe het tot deze samenwerking is gekomen,kun je lezen in het magazine.

Naast zijn samenwerking met Armin van Buuren vertelt Herfst ook over zijn eerste ervaringen achter de drumkit en over zijn andere bands en projecten, zoals Bagga Bownz en I Chaos. Zijn inspiratie? Brute, technische drummers, die durven te spelen. In de eerste plaats omdat hij zelf zo'n drummer wil zijn.

 Enkele citaten uit het interview in Slagwerkkrant 164:

'Ik nam drumles, maar leerde toch vooral veel door te luisteren en na te spelen; John Otto bij Limp Bizkit en Mike Portnoy bij Dream Theater. Verder dan zo goed mogelijk naspelen kwam ik in die tijd nog niet, maar het ging me wel opvallend makkelijk af. Later luisterde ik veel naar Terry Bozzio en vooral naar Vinnie Paul. Het moest hard, heftig, snel en indrukwekkend.'

‘Ik sloeg vroeger altijd keiharde rimshots. Ik wilde de hardst slaande drummer van Nederland worden. Vanaf het moment dat mijn kit verstrekt werd, ben ik echter meer gaan nadenken over mijn sound. Het hoeft niet altijd kei- en keihard.’

Naast zijn werk voor Van Buuren is Herfst op de meest uiteenlopende platen te horen. Klik hier voor de Spotify playlist om het werk van Herfst beter te leren kennen.

 https://www.youtube.com/v/M16EHdj4U3w?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">

 

zoeken
zoeken