7de Amsterdam Vintage & Custom Drum Show

11&12 september, NDSM werf, Amsterdam

Slagwerkkrant Plus 19-08-2010 18:56

Hij is er weer, de Amsterdam Drum Show, of voluit de Amsterdam Vintage & Custom Drum Show. Na een onderbreking van een jaar wordt de enige Nederlandse beurs voor vintage en custom drums weer gehouden op de vertrouwde plek aan de NDSM werf in Amsterdam. Organisator Winnie Mensink belooft een mooie editie met clinics van onder meer Dom Famularo, Kim Weemhoff en Sebastiaan Cornelissen, en natuurlijk – want daar gaat het allemaal om – een heleboel drumspullen.

Op de beurs staan de mooiste vintage drumsets uitgestald, met daaronder echte classics en rariteiten. Daarnaast kun je kennismaken met de bouwers van exclusieve custom drums. Standhouders dit jaar zijn onder meer: Lignum Drums, AB-Music (Sabian), Vic Firth, Dream Cymbals, Bosphorus, Prodrums.nl en Trixondrums.de. Daarnaast zijn er particuliere handelaren in oude en nieuwe drumstellen en alle denkbare onderdelen.
Ter afsluiting wordt op zondagmiddag de trekking gehouden voor de hoofdprijs van deze editie van de Amsterdam Drum Show: een prachtige 14”x5” Craviotto Unlimited Maple snaredrum.

Dom Famularo (Sabian, Vic Firth)
Dom Famularo reist al dertig jaar de wereld rond als solodrummer, clinician en docent. De welbespraakte Amerikaan is een graag geziene gast op drumfestivals over de hele wereld, vanwege zijn inspirende spel, maar zeker ook vanwege zijn motiverende en leerzame verhandelingen over het mooie drumvak, of zoals hij zelf zegt: ‘I’m preaching the gospel of drumming.

Kim Weemhoff (Sonor)
Kim Weemhoff (1959) drumde onder meer bij Candy Dulfers Funky Stuff, Mathilde Santing
en Frank Boeijen, maar ook bij jazzartiesten als Monica Akihary, Hugh Hopper en Dick de Graaff. Daarnaast maakte hij furore met eigen jazzformaties als Sinister Project en Satori Society. Momenteel formeert hij met cabaretier-zanger Mike Boddé een nieuwe band, die The Far Side gaat heten en een kruising wordt van Weather Report, avant-garde en Spike Jones. Weemhoff benadert drums en percussie als geluideninstrumenten. Hij weet een storm te veroorzaken, maar fluistert net zo gemakkelijk.

Sebastiaan Cornelissen (Dream Cymbals)
Jonge jazzdrummer Sebastiaan Cornelissen werkte met talloze groten uit de jazzwereld, zoals Randy Brecker, Jim Beard, Gary Willis, Gary Husband en Gerard Presencer. Al tijdens zijn studie aan het Amsterdams conservatorium had hij zijn eigen formatie Isotope (met onder meer pianist Rob van Bavel), waarmee hij twee albums uitbracht. In 2002 verraste hij de Nederlandse jazzwereld met het volwassen soloalbum 'Aggressive Attack', en daarna leefde en werkte hij vijf jaar in Londen, waar hij een veelgevraagd sessiedrummers werd. Daarnaast gaf hij les aan de Londense Royal Academy of Music, Westminster Uni and Goldsmith’s Uni. Op zijn laatste soloalbum Uturn wordt hij bijgestaan door internationale muziekvrienden als Gary Husband, Randy Brecker, Gerard Presencer en Gary Willis.

Mike Meijer Boem!
Acteur, componist en drummer (The Scene, Gruppo Sportivo, De Gigantjes) Mike Meijer presenteerde onlangs zijn alleraardigste boek Boem!, met daarin tips, anekdotes en vooral een verzameling originele ideeën over drums en drummen. Bij het lezen is het net alsof je met Meijer in de kroeg zit en over drummen praat.

Gary Foote (musical director en drummer Joan Armatrading)
Multi-instrumentalist Gary Foote werkt momenteel als drummer en musical director voor zangeres Joan Armatrading. Behalve drummer is hij ook gitarist, saxofonist en componist. Hij speelde in Europa met drumlegende Billy Cobham en in Amerika met soulzanger Maxwell, Hall & Oates, Mase en P. Diddy, en produceerde daarnaast veel muziek voor televisie en film.

Programma
Zaterdag
11.00 Mike Meijer Boem!
13.00 Sebastiaan Cornelissen
15.00 Dom Famularo (USA)

Zondag
12.00 Gary Foote (UK)
14.00 Kim Weemhoff
16.00 Trekking loterij Craviotto snaredrum

Za 11 september 10:00 -17:00
Zo 12 september 10:00 -17:00
NDSM werf, Amsterdam

Amsterdam Drum Show zit ook op Facebook
zoeken
zoeken