Kim in Cool op 13 juni

Kim Weemhoff Day in theater Cool

Slagwerkkrant Plus 23-04-2010 15:58

Op zondag 13 juni is het Kim Weemhoff Day. Onder de titel Kim in Cool brengt Weemhoff een uitgebreid programma boordevol muziekavontuur met John Engels, Lars Nijman, Boi Akih, Ernst Glerum, Candy Dulfer (o.v.) en Satori Society. Presentator is Mike Boddé. Vanaf drie uur ’s middags.

Het zou op 10 januari al Kim Weemhoff Day zijn, maar toen overviel de winter ons land, en Noord-Holland in het bijzonder, zodat we ons genoodzaakt zagen het event uit te stellen. Op 13 juni is er dus de herkansing, om 15.00 uur ’s middags, opnieuw in het fraaie theater Cool in Heerhugowaard.

Kim Weemhoff zit inmiddels dertig jaar in het vak en wilde dat vieren. Dat hij ook nog eens vijftig werd en hij de debuut-cd van zijn groep Satori Society graag wilde presenteren, was voor hem reden genoeg om Kim in Cool te organiseren, samen met Slagwerkkrant. Een schitterend programma wacht je in theater Cool, met Satori Society, Boi Akih, Ernst Glerum en het Three Generations Drumtrio met John Engels en Lars Nijman. Onder voorbehoud komt ook Candy Dulfer meespelen.

Satori Society
Satori Society is het nieuwste project van Kim Weemhoff. In deze formatie speelt de crème de la crème van de Nederlandse jazz: bassist Udo Pannekeet, gitarist Wim Bronnenberg en saxofonist Tom Beek. De briljante cd van het kwartet wordt deze avond gepresenteerd.

Three Generations Drumtrio
Om Weemhoffs jubileumdag in stijl te openen brengt hij een ode aan een van zijn voorbeelden. John Engels (75) werd jarenlang door lezers van Slagwerkkrant tot beste jazzdrummer van Nederland gekozen. Weemhoff (50) speelt samen met Engels en nodigt daar zijn drumpupil Lars Nijman (15) bij uit. Nijman won in 2007 NCRV’s talentenjacht Bijna Beroemd en was op slag Nederlands bekendste drumtalent. Sindsdien heeft hij les van Kim Weemhoff. Deze drie generaties vormen samen het Three Generations Drumtrio.

Ernst Glerum/Kim Weemhoff duo
Ernst Glerum is een van de grote contrabassisten die Nederland rijk is. Vorig jaar won hij de Boy Edgar Prijs. Met Kim Weemhoff speelt hij een bas-drumsduet

Boi Akih & Kim plus special guest Ernst Glerum
Monica Akihary is misschien wel de meest ritmische zangeres van Nederland. Samen met gitarist Niels Brouwer vormt ze Boi Akih. Met deze avond Weemhoff en Ernst Glerum als special guests! Boi Akih creëert op een organische manier een geheel eigen klankkleur waarin de oorspronkelijke muziek, mythologie en cultuur van de Molukken versmelt met hedendaagse geïmproviseerde muziek. Improvisatie is zonder meer het sleutelwoord bij Boi Akih.

Mike Boddé
Kim Weemhoff begeleidt Mike Boddé in diens soloprogramma. Muzikaal cabaretier Boddé (bekend van Kopspijkers en de Mike & Thomas Show) is deze avond met zijn melodica gastspeler bij Satori Society, maar ook is hij de presentator van de avond. Hierbij zal de op een na leukste presentator van Nederland, Kim zelf, hem ongetwijfeld trachten af te troeven.

Programma vanaf 15.00 uur:
  • Three Generations Drumtrio: Kim Weemhoff, John Engels, Lars Nijman

  • Ernst Glerum & Kim

  • Boi Akih & Kim, featuring Ernst Glerum

  • Satori Society - cd-presentatie
    Kim Weemhoff - drums; Udo Pannekeet - bas; Wim Bronnenberg - gitaar;
    Tom Beek - sax. Special guest: Mike Boddé - melodica

Kim in Cool
Kim Weemhoff - 50 jaar in het leven, 30 jaar in het vak
Zondag 13 juni, 15.00 uur
Theater Cool, Coolplein 1, 1703 XC Heerhugowaard

Kaartverkoop
www.coolheerhugowaard.nl
072 534 7662

Kim in Cool is Een samenwerkingsproject van Kim Weemhoff, Satori Society en Slagwerkkrant

zoeken
zoeken