Terry Bozzio solo

19 augustus 2009 in Paradiso

Slagwerkkrant Plus 22-08-2009 14:22

Slagwerkkrant organiseerde een aantal jaar geleden diverse tournees met Terry Bozzio Solodrums In Concert. Voor het eerst was Bozzio terug – en nog wel een hele avond solo in Paradiso, 19 augustus.

Misschien was nog wel het opvallendste feit van deze avond dat Terry Bozzio onversterkt speelde. Zijn als altijd perfect gestemde megakit kon het makkelijk aan in de akoestiek van de Paradisozaal. Ten opzichte van de soloconcerten van een paar jaar terug nam Bozzio meer tijd de stukken te ontwikkelen, waardoor gaandeweg een trance-achtig effect ontstond. Nergens speelde hij overhaast, wat hem in het verleden nog wel ens parten speelde. Een aantal nieuwe of nieuw bewerkte stukken kwamen voor de pauze langs. Na de pauze trok hij feller van leer, met de bekende onvoorstelbare riffs tussen bekkens en snaredrum. De toegift was als altijd de door Frank Zappa voor Bozzio gecomponeerde 'Black Page', ook in alle rust uitgevoerd. Mooi!

Een van de bezoekers van het concert, Sander de Gans, stuurde ons de link naar zijn blog over deze avond. Hij schrijft onder meer:
"Bozzio speelde de meest bijzondere drumpartijen die ik ooit gehoord heb. Wat een techniek en wat een bijzondere klanken! Zelf had ik het wat ruiger verwacht, maar het was vooral heel melodieus en beheerst. Roffels en fills waren uitstekend en superstrak; hij is een meester in het accentueren. En hoe bedien je in vredesnaam met maar vier ledematen zo ongelooflijk veel muziekinstrumenten in je eentje?"

Sander de Gans stelde zijn foto’s beschikbaar voor deze pagina. Alle foto's van deze avond heeft hij verzameld.
» Bekijk hier zijn diavoorstelling op Flickr
» Klik hier voor de volledige blog van Sander de Gans

zoeken
zoeken