DrumDrieDaagse opnieuw groot succes

Met Oscar Kraal, Martijn Vink en vele anderen

Slagwerkkrant Plus 22-08-2009 13:44

Misschien was het wel de beste en mooiste DrumDrieDaagse van alle acht edities. In het weekend van 14 augustus organiseerden Cesar Zuiderwijks Music Station en Slagwerkkrant de 8e DrumDrieDaagse: drie dagen lang clinics, workshops en privélessen in Musicon Den Haag.

Als je zelf betrokken bent bij de organisatie is het altijd lastig een verslag te schrijven. Het was een geweldig weekend, zoveel is duidelijk. Alleen al de harmonische sfeer en het enthousiasme bij de deelnemers waren inspirerend. De groepsfoto die je vanaf deze pagina kunt downloaden spreekt boekdelen. Organisatie en alle zestien docenten hebben ervan genoten de 8e DrumDrieDaagse tot stand te brengen.

Maar nu laten we beter het woord aan de deelnemers. We citeren een paar reacties die op het Slagwerkwereldforum door de deelnemers zijn gegeven. Wil je alle reacties lezen, surf dan naar www.slagwerkwereld.com/forum/D3D2009. Je kan daar ook je eigen reactie nog kwijt natuurlijk!

De jongste deelnemer, Alex Limbeek, acht jaar schreef: "Ik vond het heel erg gezellig en ik heb heel veel geleerd. Ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij ben en dat de tijd maar snel gaat."

Tim Emmen: "Het was weer één brok energie tijdens de DrumDrieDaagse. De opening van Traps was geweldig, de clinics inspirerend en het was vooral schitterend om alle leraren gedreven bezig te zien. Ook klinkt mijn drumstel weer hoe ik wil dankzij Dennis Boxem. Oscar Kraal heeft echt een supersolo laten horen. Martijn Vink liet ons allen met verbazing luisteren naar het kat-en-muisspel van bassist en drummer. Musicon swingde de pan uit toen iedereen bezeten was van de Braziliaanse instrumenten van Alaor Soares. Ernst van Ee en Fred Cohen hebben ons laten zweten."

Righard Zwienenberg: "Het waren weer drie fantastische dagen. Ik heb een hoop geleerd én een hoop fouten gemaakt :-) Een fantastisch optreden van Oscar Kraal en Martijn Vink met bassist. De opening was goed, met drumtrio Traps van Bruno Meeus, Fred Cohen en Olaf Fase. Bruno "moest" daarna terug naar België, maar 's avonds bij het eten zat hij er nog! Freds drumcomboles was zoals altijd heel leuk, maar moeilijk dit jaar, alhoewel de Brazilaanse ritmes van Alaor Soares daar niet voor onderdeden. Cesar’s clinic? Het zou me niet verbazen als een deel daarvan een probeersel is voor Slagdroom 2 :-) De bandcoaching met Sarah Feenstra was verrassend... Geen zanger(es) met tekst om je aan vast te houden. Weer een nieuwe dimensie. De jamsessie op zaterdagavond was natuurlijk weer fantastisch. Het ging voor mij niet geheel goed in het begin van het nummer Got My Mojo Working (Cesar, volgende keer niet zo snel inzetten graag :-) maar ik heb wel genoten. En daar gaat het toch om! Helaas jammer dat Rob Kramer er niet bij kon zijn wegens familieomstandigheden. Hopelijk volgend jaar wel. In ieder geval was de clinic van de invallende Dennis Boxem ook interessant. Het zou nooit bij me opgekomen zijn om boven op mijn bassdrumvel te gaan springen. Ik ben natuurlijk wel iets zwaarder dan Dennis, maar toch…. Tot volgend jaar!!!"

Behalve puur enthousiasme was er natuurlijk ook de nodige opbouwende kritiek. Zo bleek voor twee drummers die pas een jaar speelden het niveau over het algemeen te pittig, waardoor ze de zondag maar hebben gelaten voor wat die was, wat jammer is natuurlijk. Wouter ter Reehorst wil nog meer aandacht voor spelen in een band. En Harry Steenvoorden vond het drie waanzinnig leuke, afwisselende dagen waarin hij veel heeft geleerd en veel heeft gelachen. Maar hij miste wel ‘de aandacht voor het spelen met brushes, eigenlijk voor jazzdrummen in z'n algemeenheid.’ En hij adviseert de deelnemers: "neem je oordoppen mee, zeker voor de lessen van Koen Herfst en Stef Broks!"

We besluiten graag met de woorden van Pauline Wegman: ‘Als de wereld eruit zou zien als de drie dagen tijdens de D3D, dan is er niets meer aan de hand!’

Voor wie het miste en erover denkt volgend jaar mee te doen. Het programma van dit jaar zag er als volgt uit:

Vrijdag 14 augustus 2009
9.00 Musicon open - inschrijving
10.00 Openingsconcert door Traps, drumtrio van Fred Cohen, Olaf Fase en Bruno Meeus
11.00 Les 1
12.00 Les 2
13.00 Lunch
14.00 Les 3
15.00 Martijn Vink & Jeroen Vierdag clinic
16.00 Les 4
17.00 Les 5
18.00 Einde lessen dag 1
20.30 Percussieworkshop o.l.v. Alaor Soares

Zaterdag 15 augustus 2009
9.00 Musicon open
10.00 Alaor Soares clinic
11.00 Les 1
12.00 Les 2
13.00 Lunch
14.00 Les 3
15.00 Oscar Kraal clinic
16.00 Les 4
17.00 Les 5
18.00 Einde lessen dag 2
21.00 Sessie met Livin’Blues voorman Nico Christiansen, Cesar Zuiderwijk & Band

Zondag 16 augustus 2009
9.00 Musicon open
10.00 Dennis Boxem clinic
11.00 Les 1
12.00 Les 2
13.00 Lunch
14.00 Les 3
15.00 Cesar Zuiderwijk clinic
16.00 Les 4
17.00 Les 5
18.00 Les 6
19.00 Einde lessen dag 3 – Groepsfoto!
zoeken
zoeken