Op Je Oren Online (Slagwerkkrant 153)

Audio bij de Slagwerkkrantrubriek

Slagwerkkrant Plus 21-08-2009 01:46

Lekker vonden ze ’m, de drie Slagwerkkrantmedewerkers die blind luisterden naar dit kersverse funky plaatje van Laura Vane & The Vipertones (Unique Records). Maar wie is toch die drummer? Ze kwamen er niet achter en zelfs niet in de buurt. Drummer en aanjager van The Vipertones is Phil Martin, alias Timothy van der Holst, bekend van onder meer The Jazzinvaders en ook actief als dj, labelbaas (Social Beats), slagwerkdocent en nog veel, veel meer.

De volledige commentaren vind je op de recensiepagina’s van Slagwerkkrant 153. Klik onder Gevonden Releases op de cd-hoes, en luister wat je er zelf van denkt.

Klaas Jan Stol
Direct goedgekeurd bij het eerste nummer! Funky muziek met veel soul en boogie waar veel dj’s avondvullend mee draaien. Deze band doet het gewoon zelf. De drummer swingt als een trein, is dragend en heeft een heel fijne groove die precies in de muziek staat. De drums klinken bijzonder mooi, laag en droog. Waar zal ik de herkomst zoeken? In London zit een scene die erg goed is met deze sounds, maar het klinkt vooral Amerikaans. Een (band)naam durf ik niet te noemen.

Pieter Sabel
(…) sowieso bestaat het vermoeden dat het iets Nederlands betreft, maar dat durf ik niet aan. Funk maakt plaats voor soul, later op de plaat. Brand New Heavies misschien? Daarvoor is het weer te rauw, te ongepolijst. (…) The Dap-Kings met drummer Homer Steinweiss, die zoveel fijne dingen deden voor (daar is ze) Amy Winehouse en Sharon Jones. Zou natuurlijk best kunnen dat Steinweiss zo klinkt, als je dat authentieke jaren zestig-soundje dat we van hem kennen wegdenkt.

Rienk Wopereis
De muziek hinkt een beetje op twee gedachten. De knisperende grooves zijn downright funky, terwijl de uptempo tracks tegen de nu soul van Amy Winehouse aanschurken. Spelen hier meerdere drummers? De uptempo nummers lijken me een klusje voor Ahmir ‘?uestlove’ Thompson, al is het vanwege die stompende bassdrum. In de funknummers is een echte vakbroeder aan het werk, met overtuigende, strikt dienende grooves. Als het wat mocht kosten, gok ik op een Steve Gadd, Steve Jordan of John Blackwell. Maar meer dan een gok is het niet.
zoeken
zoeken