download (1)

Brieven online

Bij Slagwerkkrant 151

Slagwerkkrant Plus 23-04-2009 11:21

Omdat we op de redactie meestal meer brieven binnenkrijgen dan we in het magazine kunnen plaatsen, presenteren we hier op Slagwerkkrant Plus onze online brievenrubriek. Zo kunnen we iedereen uitgebreid antwoorden en elke brief de ruimte geven die hij verdient. We hopen dat jullie ons flink gaan bestoken met vragen en meningen.

Play-along I’m Tweeked?
Ik, Fabian de Vries, ben een 6de jaars vwo-leerling uit Hengelo. Als keuzevak heb ik onder andere muziek, maar in plaats van een centraal schriftelijk eindexamen moeten wij een twee uur durend optreden uitvoeren, waarvan in ieder geval 1 nummer speciaal voor jou is, en dit nummer zal het grootste gedeelte van je cijfer uitmaken.

Nu was ik van plan om I’m Tweeked van Vinnie Colaiuta te spelen; lastig nummer, vooral live, maar ik had ruim van tevoren een band bij elkaar waarvan ik wist dat deze het konden spelen. Helaas, afgelopen weekend heeft mijn pianist zich afgemeld. Aangezien ik geen andere pianist weet die in korte tijd (2 weken) dit nummer kan leren spelen, en daar tijd voor heeft, heb ik besloten het met tape mee te spelen. Er is alleen geen play-along van het nummer te vinden.

Nu was mijn vraag: hebben jullie een play-along van dit nummer? In een Slagwerkkrant (jaar en nummer weet ik niet) is het begin van dit nummer uitgeschreven door Mark Eeftens, en ik hoopte dat jullie daarom misschien ook een play-along hebben, of iemand kennen die een play-along bezit.

Met vriendelijke groet,
Fabian de Vries


Mark van Schaick
Beste Fabian,

Als 6vwo-leerlingen al I’m Tweeked gaan spelen, waar moet het dan heen met de wereld? Nee, zonder gekheid: heel leuk dat je hiermee bezig bent. Ik ben alleen bang dat wij je ook niet veel verder kunnen helpen. Mark Eeftens heeft voor zijn transcriptie in Slagwerkkrant gewoon gebruik gemaakt van het origineel (wel langzamer afgespeeld). We hebben in SWK’s gebladerd dat het een aard had, maar niet de desbetreffende editie gevonden.

Wat we wel vonden, is de originele handgeschreven transcriptie van Mark Eeftens, en die kun je hiernaast aanklikken. Van een play-alongversie van I’m Tweeked is ons verder niks bekend, en je examen is ondertussen natuurlijk al lang geweest. We hopen maar dat je geslaagd bent, wellicht met een ander nummer – maar we gooien je vraag toch nog even online in de groep. Misschien dat een van onze Slagwerkkrant Plus-lezers toch nog meer weet.

Triumph en Royal op vintage-site
Ik vind het leuk en bijzonder om jullie te kunnen melden dat onze Nederlandse merken Triumph en Royal nu ook een mooie en verdiende plek hebben gekregen op een van Amerika’s grotere vintage-drumsites: vintagedrumguide.com.
Eigenaar/beheerder David Anfuso heeft besloten de beide merken een aparte sectie op zijn site te geven; een besluit waar ik uiteraard erg over te spreken ben… Ook zijn er vele foto’s van en over Royal geplaatst, waarvoor ik nogmaals mijn dank uitspreek aan Piet Klaassen, de maker van dit unieke materiaal.

Ik zou zeggen, neem een kijkje op https://www.vintagedrumguide.com/royal/index.html en uiteraard daarna ook op de plek waar je alles leest over vintage drums: https://www.vintagedrums.nieuwslog.nl

Vriendelijke groet,
Tom Vermulst (auteur van Royal, ‘Koninklijk’ Slagwerk Uit De Amsterdamse Jordaan)

Bouke Bijlsma
Goed nieuws, inderdaad. We zijn trots! In Slagwerkkrant 147 kun je meer lezen over Royal en het boek van Tom Vermulst. En voor Slagwerkwereld.com schreef drumliefhebber Hans Arnoldy een gedenkwaardig artikel over Triumph (zoek bij Merken op Triumph, of klik hier.)

Kunstvorm
Graag wil ik drummer Gergo Borlai onder de aandacht willen brengen, en dan in het bijzonder dit filmpje van hem op Youtube: www.youtube.com/watch?v=9nCYgAjzEr4. Ik vind het een nog niet eerder getoond idee. Drummen is een kunstvorm. Toch?

Rene van der Stel
zoeken
zoeken