Op Je Oren Online

Audio bij de Slagwerkkrantrubriek

Slagwerkkrant Plus 20-08-2008 00:59

In de altijd spannende Slagwerkkrantrubriek Op Je Oren werd dit keer ‘blind’ geluisterd naar de cd Dial J.J. 5 van J.J. Johnson met Elvin Jones op drums. Vanaf nu kun je elke Op Je Oren ook zelf beluisteren op Slagwerk-wereld.com. De recensenten waren Dick de Waal, Mark Eeftens en Dennis Boxem en het viel ze zwaar om Elvin Jones te herkennen in deze opvallend straighte setting uit 1957. Klik op cd onder het artikel en test jouw eigen luisterskills. De volledige commentaren staan natuurlijk in Slagwerkkrant 147 (pagina 63).

Dick de Waal:
(...)‘Er wordt gewoon lekker gespeeld en vooral ook zonder noemenswaardig spektakel, maar met een heerlijke feel gebrusht. Heel even vindt er een spannende vorm van time plaats in het zesde stuk, het hoogtepunt waar het de drums betreft.’ (...)

Mark Eeftens:
(...) ‘Dit kan alleen Art Blakey zijn. Als hij het niet is, dan is het zijn beste vriend, zijn tweelingbroer of zijn grootste fan. Of heel misschien Philly Joe Jones of Kenny Clarke... Het is in elk geval een wat oudere opname met stevige bebop- en hardboproots.’ (...)

Dennis Boxem:
(...) ‘De drummer speelt aards, losjes, soms zelfs wat slordig. Behoorlijk wat op- en aanmerkingen dus – en toch is dit een heerlijke plaat met mooi rond gespeelde grooves en schitterend brushwerk. Wie de drummer is? Ik ga me er echt niet aan wagen. (...)
zoeken
zoeken