Jeff Watts twee avonden in Bimhuis met eigen kwartet
vr 28 en za 28 juli in Amsterdam
Slagwerkkrant Plus 20-07-2007 23:56
Hij is misschien wel de beste jazzdrummer van dit moment. Tijdens concerten gaat hij megadiep. Naarmate een optreden vordert, zie je z’n blik langzaamaan tegelijk dromeriger en intenser worden. Je weet dan dat hij helemaal weg is in z’n spel. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juli komt Jeff “Tain” Watts met zijn Quartet voor twee concerten naar het Bimhuis in Amsterdam.Bezetting van het Jeff "Tain" Watts Quartet
Jeff ‘Tain’ Watts - drums
Marcus Strickland - tenorsax, sopraansax
David Gilmore - gitaar
Yunior Terry Cabrera - bas

De veelzijdige Jeff ‘Tain’ Watts heeft zijn sporen al lang en breed verdiend. Zijn doorbraak kwam toen hij in de jaren tachtig deel uitmaakte van de vaste band van de nu al legendarische trompettist Wynton Marsalis. Deze band was indertijd verantwoordelijk voor een frisse wind in de jazzmuziek, en was vernieuwend zonder oude tradities onder stoelen of banken te steken. Luister eens naar Autumn Leaves, in studioversies op Standard Time Vol. 1 of live op Live At Blues Alley. Daarop hoor je bijna onnavolgbaar, dynamisch drumspel van Watts.

Tijdens deze periode en in de jaren daarna werkte Watts onder andere ook samen met Michael Brecker, Kenny Garrett, Danilo Perez, Sonny Rollins, McCoy Tyner en véél met Branford Marsalis. Met het Branford Marsalis Quartet won hij een Grammy voor het in het Bimhuis opgenomen A Love Supreme (2004).

Uit die Love Supreme-opnames komt het volgende fragment inclusief solo van Watts.

Video's en interviews Jeff Watts
Vorig jaar organiseerde Slagwerkkrant een clinic met Jeff Watts tijdens het North Sea Jazz Festival. Daags na de clinic deden we een video-interview met hem voor Slagwerkkrant en Slagwerkwereld.com.
» Klik hier voor het volledige video-interview, clinic video's en foto’s

Meer informatie over Jeff vind je natuurlijk op zijn artistpage. In Slagwerkkrant verschenen interviews met Jeff Watts in edities 23, 29, 93, 106 en 135. Nabestellen van deze edities kan via de bestelpagina.

drummer links