Cympads
Schuimrubber bekkendempers
Slagwerkkrant Plus 27-06-2007 12:49
Ooit gehad dat je een mooi klinkend bekken had dat net even te veel herrie maakt voor de muziek die je ermee wilt maken? Zwitser Reto Hirschi kwam het naar zijn zin iets te vaak tegen en bedacht een oplossing. De Cympads zijn ronde ringen van een harde schuimrubbersoort die je onder de cup van je bekken kunt klemmen.Ze zijn er in verschillende maten. Hoe kleiner de Cympad, hoe minder hij dempt. Bij rides werken de Cympads beter dan bij crashes. De toonduur wordt daar een fractie korter, maar het volume gaat echt flink omlaag.

De pads zijn gemaakt om luide bekkens zachter te laten klinken en het is dan ook niet zo gek dat ze het beter doen op zware en dikke bekkens dan op wat dunnere modellen. Ook op crashes dempen ze al snel net even meer dan je zou willen.

De Cympads zijn er in 50mm, 60mm, 70mm, 80mm en 90mm doorsnee en variëren in prijs tussen de € 8,35 en € 12,65 per twee. Een doosje met van iedere Cympad twee stuks kost € 32,40. Het merk maakt van hetzelfde harde schuimrubber ook bekkenviltjes. Een set van tien kost € 17,-.