Steve Smith clinic North Sea Jazz 2007
'Grooves From Jazz To World'
Slagwerkkrant Plus 24-06-2007 18:35
Op vrijdag 13 juli, van 21.45-22.30 uur, organiseert Slagwerkkrant met support van Zildjian en Remo een clinic van Steve Smith, drummer van Steps Ahead. De clinic vindt plaats tijdens het North Sea Jazz festival in de Volga zaal in Ahoy’ Rotterdam. Steve Smith vestigde al in de jaren tachtig zijn meesterschap als clinician met zijn bekroonde lesvideo Part One. Zijn achtergrond als hardrockdrummer, gecombineerd met zijn lange ervaring met fusionbands als Steps Ahead en Vital Information, en zijn enorme bagage aan historische kennis over de geschiedenis van de drums maken hem tot de perfecte man voor een clinic tijdens North Sea Jazz.

Zoals Steve Smith 100 jaar jazzdrummen in perspectief kan zetten, kunnen maar weinigen. Tiidens zijn clinic zal de historie van de groove, van jazz tot world, voorbijkomen. En dat natuurlijk gelardeerd door zijn fraaie drumspel, waarin invloed uit allerlei stijlen is terug te horen.

Steve Smith. De veelzijdigheid zelve, voorzien van een grote dosis techniek, maar vooral spelend met véél gevoel en groove.

'Grooves From Jazz To World'
Vrijdag 13 juli, North Sea Jazz Festival, Volga zaal, Ahoy’ Rotterdam, 21.45-22.00 uur.
drummer links