Roland V-Drums contest
Doe mee en win een professionele TD-20K drumset!
Slagwerkkrant Plus 11-05-2007 17:08
Roland V-Drums zijn de laatste jaren bijzonder populair geworden. Om dat te vieren schrijft Roland Central Europe een uitgebreide contest uit, waarin je wordt uitgedaagd elektronische of akoestische tracks in te sturen en vervolgens op een Roland TD-20 de finalerondes te spelen: de halve finales solo, de finales - als je dat wilt - mét band of dj.Tot 15 september heb je de tijd om iets heel moois van jezelf op te nemen: audio of video, solo, met je band, live, in de studio, akoestisch, elektronisch, of wat dan ook.

Maak er een mp3-tje of een videofile van en upload je opname naar de site van de V-Drums Contest. Je dingt dan mee naar een plaats in de drie halve finales in Nederland of de twee halve finales in België.

(Halve) finales
Deze halve finales vinden vanaf december plaats in gerenommeerde clubs. De finales zijn in april 2008.

De selectie
Uit alle inzendingen worden voor elke halve finale tien drummers geselecteerd. In de hele Benelux maken dus vijftig drummers kans op een finaleplaats.

Waaraan moet je inzending voldoen?
Simpel: de algehele kwaliteit moet zich onderscheiden; speeltechniek en muzikaliteit staan voorop.

Jury
Slagwerkkrant en Slagwerkwereld.com steunen dit initiatief natuurlijk van harte en zullen met redacteur Dennis Boxem aanwezig zijn in de jury. We zullen het hele proces op de voet volgen, in het blad en online.

In de jury nemen verder zitting: ’s werelds meest vermaarde Roland-drummer Michael Schack, Christophe Cools en Jeroen Ravesloot van Roland Central Europe en een nog nader bekend te maken topdrummer.

De prijzen
De winnaar krijgt de allermooiste set V-Drums die Roland in huis heeft: de professionele TD-20K drumset, opgetuigd met allerlei extra’s, ter waarde van € 7.500!

De tweede plaats krijgt een TD-6KX met extra’s, ter waarde van € 2.350 en de derde plaats krijgt een SPD-S sampling pad ter waarde van € 750.

Alle drummers die tot de uiteindelijke finale doordringen, krijgen van Slagwerkkrant een levenslang abonnement cadeau, plus een pakket Slagwerkkrant T-shirts.

Doe mee!
Kortom: meedoen dus! Vanwege de finaleoptredens, de mooie prijzen die je kunt winnen, de aandacht die je in Slagwerkkrant en op Slagwerkwereld.com krijgt en… vanwege de eer gekozen te worden tot de eerste winnaar van de Roland V-Drums Contest!

De contest-website vind je op: www.v-drumscontest.com.

Lees op diezelfde site goed de procedure en voorwaarden door en vul het inschrijfformulier in en upload je audio- of videotrack van minimaal één minuut en maximaal drie minuten. Je mag zowel akoestisch als elektronisch spelen op deze opname.
drummer links