Stokkenspecial: de video's
Simsalabim met Wim (de Vries) en Mark Eeftens
Slagwerkkrant Plus 30-10-2006 22:56
Stokkentrucs en grips laten zich maar moeilijk in woorden en foto's vatten en daarom op Slagwerkwereld.com een hele stapel filmpjes die horen bij de stokkenspecial van Slagwerkkrant 136. Bij elk filmpje staat tekst en uitleg vermeld. Wil je reageren dan kan dat onderaan het artikel. Zet je schrap voor 10 maal megatechniek!Je ziet Drumbassador Wim de Vries alle trucs uit dit verhaal spelen en daarnaast krijg je als bonus nog een paar extra moeiljke en flashy kunststukjes.
Wim speelde speciaal voor ons nog een solo vol met het nodige goochelwerk. Alle trucs zijn zowel op normaal tempo als vertraagd te bekijken zodat je goed kunt zien wat de handen doen.
Mark Eeftens legt een en ander uit over hoe de in het stokkenverhaal behandelde grips in zijn werk gaan. Je ziet niet alleen hoe je de stokken vasthoud, maar ook hoe je de slagen volgens het boekje moet uitvoeren.

Een gecombineerde cross-stick met links. Wim speelt afwisselend met de voor- en achterkant van zijn linker stok.De cross-stick oefening op full-speed. Wim draait en-passant ook nog even de rechterhand om.Een simpele bovenhandse twirl. Langzaam beginnen en daarna het tempo opvoeren. Zorg dat het er soepel uit blijft zien.Een stukje ingewikkelder. De stok draait eerst onderhands en daarna bovenhands. Let goed op de vingers in de vertraagde beelden.Weer een stapje ingewikkelder dan de vorige draai. De stok draait iets verder door. Let ook weer op de vingers in de vertraagde beelden en begin langzaam.Een paar geinige stokkenwissels voor tussendoor. Let op, ze zijn moeilijker dan je denkt.Dus jij denkt dat je ondertussen aardig wat trucs onder de knie hebt? Wim verwijst je met deze ongelooflijke solo nog even terug naar het oefenhok.Een draai met rechts en een worp met links: stokkentrucs voor gevorderden. Kijk goed naar de vertraagde beelden en neem er ruim de tijd voor.Mark Eeftens zet de belangrijkste grips op een rijtje en laat zien hoe je ze uitvoert.Snel en flashy van traditional grip wisselen? Mark Eeftens laat je zien hoe.

drummer links