Vernon Chatlein - Van Snelle tot Imershon

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 237

Slagwerkkrant Plus 25-08-2023 11:08

In Slagwerkkrant 237 (september-oktober 2023) lees je ons coverinterview met Vernon Chatlein. Als veelgevraagd percussionist doet hij grote gigs, bijvoorbeeld met rapper Snelle, of in de huisband van Vrienden Van Amstel Live. Onder eigen naam maakte hij onlangs zijn derde album: "Imershón". Een project met een bijzonder verhaal over zijn Curaçaose roots, Muzik di Zumbi, en een persoonlijk onderzoek naar de traditionele instrumenten en verhalen uit zijn muziekcultuur. Hieronder kun je een aantal mooie video's bekijken en Vernons eigen muziek beluisteren.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in 237 (september-oktober 2023). Vanaf vrijdag 25 augustus in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

foto Dennis Boxem

In het interview vertelt Vernon ook over zijn studie aan het conservatorium in Havana (Cuba), waar hij twee jaar studeerde:    
'Het is een heel traditionele muziekstudie, met ook veel theorie, notenlezen en heel veel klassieke muziek. En dan moet je denken, dat is vanuit de Sovjettijd allemaal op Russische leest. Ik leerde pauken spelen met Russische grip en we speelden kleine trom vanuit een Russisch boek: de standaard snaredrummethode Podemski. Maar het meest heb ik geleerd in de straten van Havana. Als je daar bent, kom je in contact met al die Afro-Cubaanse invloeden, al die ritmes. Ik speelde veel met de jongens van die school op straat. Ik heb zelfs les genomen van Changuito.’


Vernon Chatlein met Snelle @Wantijpop 2022
 

  

 

 

 

 
3meets2 met Koen Herfst Afrobeat-jam (2020)


Met Randal Corsen - Symbiosis live (2013)

 


Beluister Vernon’s eigen albums via Spotify


Lees het volledige interview in 237 (september-oktober 2023). Vanaf 25 augustus 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken