Drumpraat Seizoen 4 start met Sebastiaan Cornelissen

Sietse Huisman's videoserie nu in samenwerking met Slagwerkkrant

Slagwerkkrant Plus 23-06-2023 07:06

Drumpraat, de online talkshow van Sietse Huisman, gaat alweer z’n vierde seizoen in. Vanaf vandaag, donderdag 22 juni, kun je aflevering 1 van 2023 bekijken, een mooie ontmoeting van Sietse Huisman met drummer-drumbouwer Sebastiaan Cornelissen. Die datum valt precies samen met de release van deze Slagwerkkant, en dat is natuurlijk geen toeval. Drumpraat en Slagwerkkrant slaan de handen ineen en gaan verder als partners.

Het idee voor Drumpraat ‘als een Voetbal International-achtige praatshow over drummen’ stond al − er waren zelfs al twee afleveringen opgenomen (met Emmanuel Afriyie en Joey Marin de Boer) − toen in 2020 corona toesloeg en de lockdowns alles platlegden. Net als voor veel andere drummers vielen ook voor Sietse Huisman in een keer alle optredens, sessies, lessen en projecten weg. Hij besloot niet bij de pakken neer te zitten en de tegenslag op te vatten als een kans. De opnamen voor afleveringen 1 en 2 waren goed bevallen, er was voldoende online animo, en het belangrijkste: hij vond het superleuk om te doen!

Zo bouwde Sietse Huisman, bijgestaan door zijn vaste crew, het prille Drumpraat-initiatief uit tot een geoliede online drumshow met een trouw publiek en inspirerende topgasten uit de slagwerkwereld.

En nu start seizoen 4, vanaf nu in samenwerking met Slagwerkkrant. In de eerste aflevering zien we een boeiend gesprek van Sietse Huisman met Sebastiaan Cornelissen, een sprankelende solo van Sebastiaan op zijn zelfgebouwde drumset en tot slot een duogesprek op drums van Sietse en Sebastiaan.


Sebastiaan Cornelissen is bekend van tal van formaties in het jazzfusion-idioom, soloalbums en de laatste tijd vooral met de band Tristan. Ze zijn net terug van een tournee door de UK en Duitsland en staan binnenkort op North Sea Jazz staat.

Snaredrum Giveaway
Sebastiaan is behalve drummer ook drumbouwer en geeft bij deze gelegenheid een heel mooie snaredrum weg. Ga naar Slagwerkkrant.nl/giveaway om kans te maken. 

Maar kijk eerst Aflevering 1 van seizoen 4! Met Sebastiaan Cornelissen!

Aflevering 2 met metaldrummer Marco Prij (Cryptosis) is ook al opgenomen, maar daarover willen we nog niet te veel verklappen. Release van die aflevering zal zijn rond 20 juli.

Drumpraat On Tour
Sietse Huisman gaat ook live! Na de Drumpraat On Tour met Cesar Zuiderwijk (zie afleveringen 7 en 8 van seizoen 3) gaat het duo uitgebreid touren in december en februari. Data hier

Check alle afleveringen van de eerste drie seizoenen hieronder, maar abonneer je zeker op het Youtubekanaal van Drumpraat/Sietse Huisman, zodat je nooit een aflevering mist. 

S3-afl1 Michael Schack

S3-afl2 Pierre van der Linden

S3-afl3 Yorán Vroom

S3-afl4 Charlotte van Geel

S3-afl5 Hans Eijkenaar

S3-afl6 Jeroen de Rijk

S3-afl7 Cesar Zuiderwijk (on tour 1)

S3-afl8 Cesar Zuiderwijk (on tour 2)

 

S2-afl1 Cyril Directie

S2-afl2 Joost Kroon

S2-afl3 Mira Burgers

S2-afl4 Ton Dijkman

S2-afl5 David Garibaldi (Zoom)

S2-afl6 René Creemers

S2-afl7 Franc auf dem Brinke

S2-afl8 Billy Cobham (Zoom)

 

Seizoen 1
Aflevering 1: Emanuel Afriyie

Aflevering 2: Joey de Boer

Aflevering 3: Koen Herfst

Aflevering 4: Mickey Fisser

Aflevering 5: Lucas van Merwijk

Aflevering 6: Martin Verdonk

Aflevering 7: Marcel Serierse

Aflevering 8: Marijn van den Berg

zoeken
zoeken