Dave Weckl de dag na zijn concert in Zoetermeer

Interview in Slagwerkkrant, video's en extra's hier op Slagwerkkrant.nl

Slagwerkkrant Plus 28-04-2023 06:04

In Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023) vind je een uitgebreid interview met Dave Weckl, die gisteren met het Dave Weckl/Tom Kennedy Project in Poppodium Boerderij in Zoetermeer de Europese tournee aftrapte.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 235, mei-juni 2023. Vanaf vrijdag 28 april in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.  

Het is misschien wel een van de beste ritmesecties ter wereld: Dave Weckl en Tom Kennedy. Met saxofonist Eric Marienthal en toetsenist Stu Mindeman speelden 27 april in Poppodium Boerderij in Zoetermeer. 

Het is best bijzonder dat Dave Weckl kon gaan zien in Zoetermeer, 27 april, want zo veel tourt hij niet meer. In het interview in Slagwerkkrant verhaalt hij over zijn verhuizing van LA naar St. Louis, waar hij een state-of-the-art studio in zijn nieuwe huis bouwde, en touren ziet hij niet meer zo zitten: 'Niets is meer zoals het was in de wereld van jazz touring. Met Chick Corea gingen we soms twaalf weken achter elkaar op pad. Ik heb geen enkele interesse meer om dat nog te doen; het was loodzwaar. Drie of vier weken vind ik prima, zolang het reizen niet stupidly crazy is.

'Meestal denk ik niet veel verder meer dan drie of vier maanden vooruit. Ingewikkeld, want idealiter begin je een jaar van tevoren met het boeken van tours. Jazz en fusion op de grote zomerfestivals krijgen is moeilijk tegenwoordig. Veel jazzfestivals zijn bijna popfestivals geworden. En promotors nemen weinig risico bij programmeringen.'

In het interview in Slagwerkkrant vertelt Dave Weckl dat hij in zijn nieuwe woonplaats St. Louis een groove band heeft opgericht. 

In de legendarische Elektric Band van Chick Corea legde Weckl de lat van het fusiondrummen voor eens en altijd op een weergaloos hoge plek. Corea’s tijdloze muziek van de buitencategorie sloot naadloos aan op de visie en missie van de immer professionele perfectionist. ‘Chick’s overlijden was iets onwerkelijks; op de een of andere manier dachten we dat hij voor altijd zou blijven leven.’

Chick Corea Elektric Band - King Cockroach live in de 80’s

Chick Corea Akoustic Band - volledig concert uit 2018

John Patitucci, Frank Gambale, Eric Marienthal en Dave Weckl over Chick Corea

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 235 (mei-juni 2023)

Poppodium Boederij programmeert de komende tijd véél concerten met topdrummers:  

 

zoeken
zoeken