Notentip door Mark Eeftens - Benny Greb

video's bij het notenwerk in Slagwerkkrant 234

Slagwerkkrant Plus 28-02-2023 11:02

In zijn vaste Opmaakrubriek Notentip Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023) tipt Mark Eeftens een groove die Benny Greb op 10 februari postte op Instagram. De noten vind je uiteraard in het magazine; hier op Slagwerkkrant Plus vind je een link naar de video met deze groove en een korte beschrijving.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023). Vanaf dinsdag 28 februari in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

Mark Eeftens schrijft bij zijn transcriptie in SWK 234:  
Benny Greb speelt in zijn Instapost van 10 januari deze (zoals eigenlijk altijd) ontzettend lekkere groove die erg ruikt naar The Meters-drummer Joseph Zigaboo Modeliste. Let goed op de hihataccenten; die maken het moeilijker dan het lijkt. Ook de eerste paar groepjes zetten je soms op het verkeerde been.

Voor het spelen van zo'n groove heb je natuurlijk wel een stok nodig...


Dit is de link om die video met Benny Greb's groove van 10 februari te checken via Insta. 


Bekijk het volledige OPmaat-item inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023). Vanaf 28 februari 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

 

zoeken
zoeken