Steve Ferrone - De Engelse Jeff Porcaro

video's bij het interview in Slagwerkkrant 234

Slagwerkkrant Plus 27-02-2023 22:02

Vanaf dinsdag 28 februari (iets later dan normaal) ligt ie in de winkel of valt ie op je mat: Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023). Deze editie lees je onder meer een mooi artikel over de Engelse sessietijger, die ook als vaste drummer speelde bij een aantal grote bands, zowel in Engeland als de VS. Ferrone vertelt in het interview over het prille begin bij Average White Band, zijn modebewuste periode bij Duran Duran, en zijn muzikale klik met Tom Petty & The Heartbrakers. In de rubriek "Spelen" noteerde Mark Eeftens een aantal kenmerkende fragmenten van deze meestergroover. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal daverende video's bekijken.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023). Vanaf dinsdag 28 februari in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

foto David W. Baker


Voordat hij in de VS gold als 'de Engelse Jeff Porcaro' was Steve Ferrone in Engeland een first call drummer. In het interview halen auteur Jean-Paul Heck en Ferrone herinneringen op aan die tijd:
Tijdens een feestje in Engeland kwam Ferrone Phil Collins tegen. Die introduceerde hem op zijn beurt aan Eric Clapton. Na een kort gesprekje, volgde er een telefoontje van ‘Good Old Slowhand’. ‘Voordat ik het wist zat ik in Eric’s band en ging ik beurtelings met hem en Duran Duran de wereld rond. Het was een compleet gekkenhuis. Eric had in die tijd een geweldige viermansband met Nathan East op bas, Greg Phillinganes op toetsen en ikzelf op drums.’ 

Met Average White Band in de 70's


Met Duran Duran in de 80'sMet Tom Petty & The Heartbreakers in de 90's & 00's


VIDEO met Tom Petty & The Heartbreakers  - Mary Jane’s Last Dance live (2016)


VIDEO met Average White Band - Person To Person live 1978


VIDEO Steve Ferrone speelt een duet met percussionist Ray Cooper in Sunshine Of Your Love live @Knebworth 1990 met o.a. Eric Clapton. Mark Knopfler, Nathan East VIDEO Steve Ferrone Band - Georgy Porgy live (2019)

 

VIDEO met Duran Duran live @The Tube (1987)

 foto Cliff Holt

Lees het volledige interview Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023). Vanaf 28 februari 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken