Vrienden van Amstel Live 2023 - verslag met 4 NL topdrummers

video's bij het artikel in Slagwerkkrant 234

Slagwerkkrant Plus 28-02-2023 22:02

in Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023) lees je een uitgebreid verhaal over de Vrienden Van Amstel Live. Het muziekfeest vierde dit jaar zijn 25ste verjaardag met 20 stijf uitverkochte shows in Ahoy. Een mooie kans om eens uitgebreid achter de schermen te kijken. Met interviews en fragmenten van onder andere Jimmy van den Nieuwenhuizen, Wouter Prudon, Bram van den Berg en Martijn Bosman.

Hier zetten we een aantal mooie video's voor jullie online. Maar let op: aanstaande donderdag 2 maart kun je het concert ook live op televisie zien. Om 20.30 bij RTL4. 

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023). Vanaf dinsdag 28 februari in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

Met 20 uitverkochte shows in Ahoy in een tijdsbestek van 23 dagen is het een understatement om Vrienden Van Amstel 2023 een megaproductie te noemen. Simpel gezegd: iets dat uit productioneel oogpunt complexer is dan dit, ga je dit jaar niet tegenkomen.

In totaal zijn er vier podia in Ahoy − een door de zaal vliegende piano niet meegerekend − waarop een keur aan artiesten voorbijkomt. De eerste drummer die tijdens VVAL ten tonele verschijnt, is Wouter Prudon die met Chef'Special de show mag openen. Dit doen ze op een podium dat op zo’n elf meter van de grond hangt en waarop de hele band eerst een paar keer schuin gezet wordt en daarna zelfs met instrumentarium en al, met het hele podium over de kop gaat. En daarmee haalt Chef'Special overigens de recordboeken: als de eerste band die op het podium een volledige salto maakt.

 Band over de kop: Chef'Special - Amigo | 2023 | De Vrienden van Amstel LIVEEmma Heesters & Xander de Buisonjé - Afscheid | 2023| De Vrienden van Amstel LIVE

VIDEO Anouk & Emma Heesters - Met jou kan ik het aan | 2023 | De Vrienden van Amstel LIVE

VIDEO Aftermovie | 2023 | De Vrienden van Amstel LIVE

Vrienden van Amstel live 2023 (videoregistratie bezoeker)

Lees het volledige artikel in Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023). Vanaf 28 februari 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken