Sun-Mi Hong - Van louter drums naar muziek

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 234

Slagwerkkrant Plus 28-02-2023 22:02

Met haar derde kwintet-album viert Sun-Mi Hong wat ze in de afgelopen tien jaar bereikt heeft. Ze studeerde af aan het Amsterdamse conservatorium waar ze aan begon zonder de taal te spreken, ze won het respect van haar familie, ze tourt met haar kwintet door heel Europa. Ze gaat goed! in Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023) spreken we de in Nederland woonachtige Koreaanse. Hier op Slagwerkkrant.nl live-video's en videodocumentaire. foto boven door Hugo Pinksterboer.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023). Vanaf dinsdag 28 februari in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

Haar nieuwe album Third Page: Resonance is de toprecensie in de maart-editie van Down Beat, het prestigieuze jazztijdschrift uit de VS. Luister hier naar het album: 

 

Toen Sun-Mi Hong op het Zuid-Koreaanse conservatorium zat lag de nadruk op pop. ‘Een paar jaar lang speelde ik The Beatles, Stevie Wonder, gospelsongs – en het voelde allemaal alleen maar als steeds meer van hetzelfde. Technisch was het geen enkele uitdaging, maar belangrijker was dat ik er nul gevoel bij had. Er was totaal geen connectie.’ Toen ze het daar met een collega-student over had, zei hij dat ze misschien ’s naar jazz moest luisteren. Ze had geen idee waar hij het over had. Jazz? ‘Hij liet me Brian Blade horen. Mijn oren, mijn ogen, mijn hart, alles ging wijd open. Wat Blade daar technisch speelde kon ik ook, zag ik. Maar daar ging het niet om. Dat gevóel. Daar zat het ’m in. Het ging niet om de groove, maar om het feit dat hij een verhaal vertelde. Om de interactie met de andere musici. Dat kende ik helemaal niet. En dat wilde ik dus leren.’

In 2011 kwam ze naar Nederland en werd ze toegelaten op het Conervatorium van Amsterdam. Lees alles over haar verblijf in Nederland en hoe haar carrière zich verder ontwikkelde in het grote interview door Hugo Pinksterboer in Slagwerkkrant. En bekijk natuurlijk onderstaande video's!

De live-versie van het openingsnummer Care Less staat op het YouTube-kanaal van haar Engelse label Edition records: 

Een registratie van een optreden in Zaal 100, Amsterdam, vier jaar geleden: Sun-Mi Hong Quintet - P stands for Palace (met solo-intro)

Een heel documentaire uit 2019: Sun-Mi Hong en Benjamin Herman 

Lees het volledige interview Slagwerkkrant 234 (maart-april 2023). Vanaf 28 februari 2023 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken