De 6 van Simon - Mark Guiliana

video's en extra's bij interview in SWK 232

Slagwerkkrant Plus 27-10-2022 07:11

In Slagwerkkrant 232 (november-december 2022), de laatste editie van ons jubileumjaar, is Simon Phillips gasthoofdredacteur. Simon interviewde zelf drie van zijn drumhelden uit de 70's: Harvey Mason, Billy Cobham en Lenny White. En hij wees drie 'new generation-drummers' aan die wij voor hem gingen interviewen: Mark Guiliana, Gergo Borlai en JD Beck. Je leest het allemaal in de jubileumeditie. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je de online extra's bekijken bij ons interview met Mark Guiliana met mooie video's en audio van zijn laatste album. Als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoontje kun je het archiefinterview bekijken uit 2016 (SWK 192).


Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel
in Slagwerkkrant 232 (november-december 2022). Vanaf donderdag 27 oktober in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

 


In het interview in Slagwerkkrant 232 vraagt auteur Dennis Boxem op verzoek van Simon naar Guiliana's eerste invloeden. De muzieksmaak van de jonge Mark is op zich verrassend:
‘Toen ik begon met spelen de bands die ik op MTV zag: De Red Hot Chili Peppers met Chad Smith, Nirvana met Dave Grohl, Soundgarden met Matt Cameron. Toen ik met jazz in aanraking kwam, werden het al snel Elvin Jones, Jack DeJohnette, Art Blakey. Dat zijn lange lijsten, maar het komt erop neer dat die eerste rij namen vooral belangrijk waren toen ik begon en de tweede rij toen ik meer ging studeren.’

 
Check hieronder een aantal video's met Guiliana:


Drumsolo bij St. Vincent (2022) 


Luister hier naar Mark Guiliana's nieuwe album via Spotify  


Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 232 (november-december 2022) 
Vanaf 27 oktober 2022 in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken