De 6 van Simon - Lenny White

video's en extra's bij interview door Simon Phillips in SWK 232

Slagwerkkrant Plus 28-10-2022 07:11

In Slagwerkkrant 232 (november-december 2022), de laatste editie van ons jubileumjaar, is Simon Phillips gasthoofdredacteur. Simon interviewde zelf drie van zijn drumhelden uit de 70's: Harvey Mason, Billy Cobham en Lenny White. En hij wees drie 'new generation-drummers' aan die wij voor hem gingen interviewen: Mark Guiliana, Gergo Borlai en JD Beck. Je leest het allemaal in de jubileumeditie. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je de video's bekijken bij Simon's gesprek met Lenny White.

foto boven: Mariano Garcia/Alamy


Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel
in Slagwerkkrant 232 (november-december 2022). Vanaf donderdag 27 oktober in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

 

Simon Phillips was 18 toen hij met zijn band Show Can in het voorprogramma speelde van Chick Corea’s Return To Forever. Achter de drums: Lenny White, net als Simon zelf een linkshandige speler achter een rechtshandige set. Nu, 47 jaar later, spreekt Simon als gasthoofdredacteur van deze editie van Slagwerkkrant met de drummer die hem enorm inspireerde.

Lenny White: ‘Mijn eerste plaatopname was Bitches Brew met Miles. Ik was negentien. Miles zei: “Ik zie dit als een grote stoofpot en ik wil dat jij het zout bent.” Daar sta je dan. Ik moest iets neerzetten zonder te kunnen vertrouwen op een paradigma. Dat perspectief is mijn hele muzikale leven leidend geweest. Toen ik later bij Chick Corea kwam, gaf hij me charts. Dat was weer heel iets anders. Maar Stanley (bassist Stanley Clarke; red.) en ik keken elkaar aan en speelden toch niet per se wat Chick wilde. We klonken hoe we klonken!’

Lees verder in Slagwerkkrant 232. En bekijk hier een aantal video's met Lenny White. 

 


Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 232 (november-december 2022)
Vanaf 27 oktober 2022 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken