U Vraagt Wij Spelen - Flooreren 1 - video

video bij de cursus van Cesar en Olaf in Slagwerkkrant 231

Slagwerkkrant Plus 25-08-2022 11:08

Op hun vaste cursuspagina U Vraagt Wij Spelen in Slagwerkkrant 231 (september-oktober 2022) zijn Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase begonnen aan een nieuwe serie: Flooreren. Zij leggen hieronder zelf uit wat dat inhoudt, en je ziet de traditionele video waarin Olaf alle oefeningen van deze eerste aflevering voorspeelt.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 231 (september-oktober 2022). Vanaf vrijdag 26 augustus in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

Olaf & Cesar voor... 
 

Cesar en Olaf leggen nog even uit wat dat is: Flooreren
"Dit is geen spelfout. Wij drummers praten over de floor, meestal de laagst gestemde tom, vaak met zijn pootjes op de vloer We gaan hem hier eren. Want er zijn van die dagen dat je dubbele bass had willen spelen, maar Sinterklaas heeft nog geen twinpedaal in je schoen(en) gedaan. Hier een aantal suggesties om die sound te benaderen door de floor als bassdrum te gebruiken. En met de andere hand kun je ondertussen ook leuke dingen doen."


Olaf en Cesar na....


Olaf speelt de oefeningen voor:


Bekijk de volledige cursus inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 231 (september-oktober 2022)
Vanaf 26 augustus 2022 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken