U Vraagt Wij Spelen - RaraDiddles 6 - video

video bij de cursus van Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase in SWK 227 

Slagwerkkrant Plus 16-12-2021 13:12

Het zesde deel van de serie RaRaDiddles door Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase voor hun vaste Cursus U Vraagt Wij Spelen in Slagwerkkrant 227 (jan-feb 2022). Zoals de traditie wil, speelt Olaf alle 23 oefeningen voor op video.

door Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase

Na de sextolen van vorige aflevering duiken we nu in de septolen, kwintolen en hier en daar een triool. Geen nood, we blijven grooven, soms met dubbele bassdrum… Kijk en leer.
Langzaam beginnen!

Maar eerst leggen we het nog één keer uit:
'Waarom RaRaDiddles? Omdat je, als je snel enkels en dubbels achter elkaar speelt – zeker met accenten,flams enzovoorts – niet duidelijk hoort wat er gespeeld wordt. Raden dus. De rudiments komen oorspronkelijk uit Zwitserland. De Pa en Ra zijn enkelslagen; de Diddles zijn dubbelslagen. De huurlegers kwamen uit Zwitserland met trommelaars die uit alle landen waar ze doorheentrokken ideeën opdeden. In Basel zijn basisslagen gevonden van wel 1000 jaar terug! Is er dan nog iets te verzinnen met twee handen en twee stokken? Natuurlijk! We gaan er meteen naar kijken. Neem deze voorbeelden langzaam in je op en speel uiteindelijk sneller en op flink volume; rudiments zijn uit het marswezen, maar wij rocken achter een drumstel!'

Olaf & Cesar

 

Check hier de 23 oefeningen van aflevering 6

 

Bekijk de volledige cursus inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 227 (januari-februari 2022)
Vanaf 17 december 2021 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken