Nicko McBrain trots op Iron Maiden's Senjutsu

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 226

Slagwerkkrant Plus 28-10-2021 07:10

Op de cover van Slagwerkkrant 226 (november-december 2021) prijkt Nicko McBrain van Iron Maiden. De Britse metal-grootheden brachten onlangs het nieuwe album Senjutsu uit en Nicko won daarnaast ook nog eens een Slagwerkkrant Poll Award voor beste metal drummer wereldwijd. Meer reden hadden we niet nodig voor een interview. Hier op de website lees je ons vorige interview met hem terug, en plaatsen we een serie video's om het verhaal body te geven. Als bonus nog een klein stukje interview waar in het blad geen plaats voor was.

Senjutsu werd opgenomen begin 2019, vlak voor de Covid-epidemie. Na de opnames had McBrain zelf het album eigenlijk niet meer gehoord. Daarover zei hij het volgende: 

‘Bij deze plaat had ik voor het eerst een beetje wat de fans eigenlijk hebben. Want tot een maand geleden had ik zelf het eindresultaat nog niet gehoord. Ik ben na het opnemen vertrokken, en Steve was de enige die een exemplaar van het album had. Je moet begrijpen dat het vreemde tijden zijn tegenwoordig. Toen ons vorige album gelekt werd, keek iedereen elkaar wantrouwend aan. Van buitenaf werd er zelfs naar de bandleden gekeken. Alsof een van ons de plaat op een obscure server in Zuid Afrika zou uploaden. Maar goed, dat soort dingen wilden we kost wat kost voorkomen, dus niemand van ons had het album. We hadden er alleen niet op gerekend dat het zo lang zou duren voordat we het zouden uitbrengen.’

Maiden bracht een groot aantal video's uit rond de release van deze plaat. Hieronder de video van de eerste single, Stratego. En drie video's vanuit de studio over het opnemen van het album. 

Iron Maiden - Stratego (official video)

 

YouTube-doc in 3 delen: Iron Maiden - Senjutsu - In The Studio

Midden boven, onder het knopje download kun je het vorige interview dat we met Nicko deden, uit 2016, teruglezen.  

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 226 (november-december 2021)
Vanaf 29 oktober 2021 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken