Spelen met Philo Tsoungui - Duitse drumopenbaring
Video's en meer noten bij de cursus in SWK 221
Slagwerkkrant Plus 10-12-2020 16:12
Op zijn vaste cursuspagina Spelen in Slagwerkkrant 221 (januari-februari 2021) gaat Mark Eeftens aan de slag met Philo Tsoungui. Hij zegt over de Duits-Kameroense drumster: 'Soms zien we een drummer op Instagram die écht de sterren van de hemel speelt. Philo Tsoungui uit Duitsland deed dat zó strak en hip dat we besloten het hele filmpje uit te schrijven.' Hij zocht contact met haar, en hieronder zie je de video die zij hem enthousiast toe stuurde. En ook het vervolg van zijn transcriptie, want niet alles paste op die ene bladzijde in SWK 221.

 

Eerst ter kennismaking een korte beschijving van dit nieuwe drumfenomeen:

Linda-Philomène "Philo" Tsoungui is een Duits-Kameroense drumster die opereert vanuit Berlijn en Bremen. Ze studeerde zowel klassiek slagwerk als drums bij docenten als Peter Sadlo, Claus Hessler, Bastian Jütte en Anika Nilles. Zij werkte onder meer met acts als Moses Sumney, Khalil Fong, ELIF, Mine, Fatoni, Loredana, Chefket en Tarek K.I.Z. Op dit moment is Philo Tsoungui volop bezig met materiaal voor haar aankomende debutalbum, onder haar artiestennaam als producer-componist: Phlux.

 


Mark Eeftens schrijft nog over het fragment dat hij uitwerkte:

'Ze drumt hier over het nummer Tout Est Gore van Lous And The Yakuza (...) Geniet van de robotstrakke notenflurries  die me doen denken aan Mark Giulliana. Niet de minste dus!'

 


Hier zie je de video van Philo Tsoungui die meespeelt met de track, en die ze plaatste op Instagram, en ons vervolgens op Marks verzoek toestuurde.

 

Hier de originele video van Lous And The Yakuza - Tout Est Gore; gewoon omdat ie mooi is, en ook omdat je hem kunt gebruiken als play-along :-)

 

In SWK 221 vind je de transcriptie die Mark Eeftens maakte van Philo's drumpartij. Hieronder zie je het laatste fragment, dat niet meer op de pagina paste 

 

 

Bekijk de volledige cursus inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 221 (januari-februari 2021)
Vanaf 11 december 2020 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl