U Vraagt Wij Spelen 117 - Op Kruistocht deel 2
Video bij de cursus van Cesar Zuiderwijk & Olaf Fase in SWK 220
Slagwerkkrant Plus 08-10-2020 17:10
In hun cursus U Vraagt Wij Spelen van Slagwerkkrant 220 (november-december 2020)presenteren Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase deel 2 van de serie Op Kruistocht. Hierin verdelen zij de kruisritmes over handen en voeten. In de video hieronder speelt Olaf alle oefeningen voor.

 

 

Eerst leggen Cesar en Olaf nog even uit wat zij precies bedoelen met "Op Kruistocht' gaan:

Kort na een onvergetelijke masterclass van Virgil Donati bij MusicStation stond ene David Jones voor de deur. Hij bleek samen met Donati tot de Australische drumtop te behoren, en ging qua finesse nog een stapje verder. Tijdens zijn workshop vroeg hij vier mensen een getal van 1 tot 6 te noemen, en met welke hand/voet. Vervolgens speelde hij de genoemde getallen moeiteloos met vier ledematen. De getallen laten rouleren tussen vier ledematen was ook geen probleem. ‘Einstein op drums’ gaat ons wat ver, maar het inspireerde ons wel tot deze cursus. Polyritmiek is wanneer er verschillende (constante) ritmes tegen elkaar in worden gespeeld. De ritmes kruisen elkaar daarbij voortdurend; we gaan dus Op Kruistocht.  

Olaf & Cesar

 

Olaf speelt alle oefeningen voorBekijk de volledige cursus inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 220 (november-december 2020)
Vanaf 8 oktober 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl