Tim de Wijk - Bandgevoel, liedjes en ondernemen

Video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 218

Slagwerkkrant Plus 15-06-2020 09:50

Vanaf komende donderdag ligt ie in de winkel of op je mat, of lees je hem digitaal: Slagwerkkrant 218 (juli-augustus 2020). Een van de mooie artikelen deze editie is ons interview met Tim de Wijk. Hij is vast bandlid bij Dotan, veelgevraagd sessiedrummer en kartrekker van succesvolle Stones-coverband Stones Sessions. Daarnaast runt hij al bijna vijf jaar drumschool YouDrum (met 90 leerlingen), nabij de IJsselhallen in zijn stad Zwolle. Hier op slagwerkkrant Plus kun je onder meer live video's bekijken met Dotan, Nielson en Stones Sessions.

 

In het interview vertelt Tim onder meer over zijn aanpak bij losse sessiegigs:

'Als je een kans krijgt, moet je die verzilveren, zodat ze je graag weer terugvragen. Zo heb ik dat altijd gedaan met mijn sessiewerk. Ik bereid me altijd heel goed voor; tot in detail. Als Jimmy (van Nieuwenhuizen; red.) mij bijvoorbeeld vraagt om volgende week in te vallen bij VanVelzen, dan zorg ik dat ik de set van voor tot achter ken en dat Roel van Velzen zich geen moment zorgen hoeft te maken of het wel goed gaat. Ik vind dat mooi om te doen. Ik weet nog dat ik voor het eerst inviel bij René Froger. Een theatertour, geen repetitie, volle zaal. Spannend, maar ik was tot in de puntjes voorbereid en heb geen fout gemaakt. Ik vind dat ook een soort van mooie uitdaging.’

Tim de Wijk bij Nielson (Vrienden van Amstel 2018)
foto Paul Bergen
 

Dotan speelt live Bleeding bij 3FM Live Box (2020)

 

Dotan speelt live Letting Go @Live bij Q

 

Stones Sessions spelen live Rocks Off in Hedon (2019)

 

Nielson speelt live Sexy als ik dans bij Vrienden van Amstel (2018)

 

In de OPmaat van Slagwerkkrant 188 (juli-augustus 2015) schreven wij een kort berichtje over de destijds nieuwe Zwolse drumschool YouDrum, met een bijzondere invalshoek (werken naar een presentatie op YouTube)

 

Youtube-presentatie bij YouDrum
Tim de Wijk, drummer van onder meer Nielson en Lisa Loïs, heeft in Zwolle een drumschool geopend met een originele invalshoek. De leerlingen van YouDrum werken namelijk toe naar een bijzondere presentatie van hun vorderingen; niet met een voorspeelavond of een familieconcert, maar middels een eigen drumvideo op Youtube (denk aan ons covermodel Anika Nilles). De drumschool bereid je niet alleen voor op dit online voorspeelmoment, maar verzorgt ook de opnamen van de video+audio met professionele apparatuur. De aanmeldingen stromen binnen en de eerste video’s staan al online.
www.youdrum.nl

 

Met Stones Sessions op tournee in China (2019, Shanghai) 


Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 218 (juli-augustus 2020)
Vanaf 18 juni 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken