U Vraagt Wij Spelen - Drumbestuiving 2 - video
video bij de cursus van Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase
Slagwerkkrant Plus 23-04-2020 10:04
Op hun vaste cursuspagina "U Vraagt Wij Spelen" hebben Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase een nieuwe serie ingezet: Drumbestuiving. In Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020) zijn ze alweer aanbeland bij deel 2. Hieronder leggen zij nog even kort uit wat een Drumbestuiving inhoudt, en met de oefeningen in het magazine ben je wel weer even een poosje zoet. Zoals je gewend bent, speelt hieronder Olaf alle oefeningen voor op navolgbare wijze.

 

Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase leggen nog 1 keer uit wat een Drumbestuiving is: 

Stel, je bent een bij, en zweeft boven je drumstel. Je vliegt van de ene trommel naar de andere en pakt ook nog even een bekken mee. In deze cursus spelen je handen ‘routes’ over je drumstel en leer je je drumstel écht kennen. Doordat je die routes zowel met rechts als links gaat doen, worden je handen gelijkwaardig getraind. Als je alle routes oefent, zullen er nog weinig mogelijkheden over zijn die je niet kent. Ook goed om losse schouders te krijgen!

Bij de de oefeningen in het magazine vind je ook een schematisch drumstel met 28 bijpassende routes die je kunt spelen met de oefeningen A, B, C, D en E. Je speelt één oefening, één voorbeeld en één route per keer. Deze route herhaal je tot hij goed gaat.

Olaf & Cesar
 


Hieronder speelt Olaf alle oefeningen voor:

 

Bekijk de volledige cursus inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020)
Vanaf 23 april 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl