De Wizzdrum van Gert en Wouter Hietkamp - Drumstel uit een 3D-printer
video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 217
Slagwerkkrant Plus 23-04-2020 16:04
Gert en Wouter Hietkamp hebben een heel bijzonder nieuw instrument gemaakt, de Wizzdrum, die ook nog eens bijna volledig uit een grote 3D-printer rolt, inclusief koffer waar het hele drumstel in past. In Slagwerkkrant 215 (jan-feb 2020) hebben we de set getest, en de kop boven het artikel sprak boekdelen: ‘3D-geprint designwonder’. Voor Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020) hebben we de heren gesproken om nog eens wat meer van het bijzondere productieproces te weten te komen. Als extra bij dat artikel hierbij een video waarin je de 3D-printer aan het werk ziet.

In januari kwamen we vader en zoon Hietkamp tegen (links en midden op de foto), op de NAMM show in L.A.

Ze trokken op hun stand veel bekijks en konden hier de eerste endorsers aantrekken.

De sets verkopen ze inmiddels wereldwijd via hun eigen website, en zodra de winkels in de Benelux weer open gaan, kun je de sets ook bij een aantal Keymusic-filialen uitproberen.

De bijzondere manier van produceren - de gehele set inclusief koffer komt uit de 3D-printers die je hierboven op de foto ziet. Gert Hietkamp: ‘Met 3D-printen moet je de optimale verhouding tussen printsnelheid en designmogelijkheden zien te vinden. Momenteel doet de printer er acht dagen over, 24/7, om alle onderdelen voor één drumset te produceren.'

Ook het binnenwerk van de centrale buis waar de hele set op hangt komt uit de 3D-printer. Op de video zie je hoe dat in z'n werk gaat. 

Review van de Wizzdrum 
Dit is de link naar het online artikel met de volledige Slagwerkkrant-test van de Wizzdrum door Dennis Boxem uit Slagwerkkrant 215, jan-feb 2020

In de reclamefilm van Wizzdrum hieronder zie je hoe je de Wizzdrum kan inzetten. 

En hier zie je hoe de Wizzdrum opgezet en ingepakt kan worden. Reversed :-)

 

En zo kan je er dan op het podium mee aan de gang! 

 

Meer video's kan je op het Youtube-kanaal van Wizzdrum vinden.  

En op de site van Wizzdrum natuurlijk. 

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020)
Vanaf 23 april 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl