Videoregistratie Hybrid Drums Experience 2020 - met Stefan Kruger, Claudio Arduini, Jordi Geuens en Remi Lauw
video's en extra's bij het verslag in Slagwerkkrant 217
Slagwerkkrant Plus 24-04-2020 08:04
Dinsdag 10 maart was in Q-Factory Amsterdam de tweede editie van de Hybrid Drum Experience. Dit door Slagwerkkrant, Interface en Ableton georganiseerde evenement gaf een uniek kijkje in de keuken van de hedendaagse hybride drummer; de drummer die akoestische drums combineert met e-drums, modules en laptop. Oscar Kraal was de host van deze avond en tevens schrijver van het hoofdartikel in Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020). Hieronder vind je de integrale videoregistratie (in vier delen) plus een lekkere aftermovie! Als je hiernaast klikt onder DOWNLOAD kun je ook het artikel uit 2019 lezen over de eerste editie van dit event (eveneens door Oscar Kraal)

In de eerste editie van Hybrid Drums Experience, juni 2019, traden hybride drummers Nicky Hustinx, Michael Schack, Yori Olijslagers en Jasper Meurs aan. In de 2020-editie zagen we workshops en performances van:

 • Remi Lauw
  Ableton-tech voor live producties van Lil Kleine en Lost Frequencies

 • Jordi Geuens
  Selah Sue, New Hammond Sound Project

 • Claudio Arduini
  Oscar And The Wolf

 • Stefan Kruger met toetsenist Stefan Schmid
  Zuco 103

Ze gaven tijdens de tweede editie van Hybrid Drums Experience uitleg over hun werkwijze, de aller tofste features en de do’s and don’ts van werken met Ableton Live in een hybride drumset-up anno 2020.

Bekijk hier de integrale videoregistratie in 4 delen, en de aftermovie.Lees het volledige verslag plus interviews in Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020) Vanaf 23 april 2020 in de winkel. 

Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl

Videoregistratie 2019-editie
In 2019 hebben we de eerste editie van Hybrid Drums Experience georganiseerd, met Nicky Hustinx, Michael Schack, Yori Olijslagers en Jasper Meurs. Bekijk die videoregistratie ook op Slagwerkkrant.nl. 
Klik hier.

Artikel download
Het bijbehorende artikel in Slagwerkkrant 212, kan je downloaden; klik op de DOWNLOAD button linksboven.