Anouk Verdonk over dromen die uitkwamen
video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 216
Slagwerkkrant Plus 20-02-2020 10:02
Vanaf vandaag ligt Slagwerkkrant 216 (maart-april 2020) op je mat of in de winkel. Het coverinterview is met percussioniste Anouk Verdonk, die zichzelf 'een laatbloeier' noemt, maar wel een die haar eigen keuzes maakt. Zij vertelt over haar passie voor percussie, haar focus op groove en timing, en natuurlijk over haar speciale band met echtgenoot Martin Verdonk. Hier op Slagwerkkrant Plus lees je over dat laatste nog wat meer, en kun je verder een aantal kenmerkende video's bekijken.

 

Hieronder zie je twee video's van Anouk Verdonks eigen band Spark (met drummer Salle de Jonge, gitarist Bas van der Wal en Hammond-speler Frank Montis). Zij vertelt in het interview:

'Spark is mijn grote liefde. (...) We willen dit jaar een album opnemen met eigen stukken. Bij Spark draait het om groove en timing; precies wat ik fijn vind. Ik merk ook dat ik volledig vrij speel, nog meer risico’s durf te nemen. Dat heeft me ook weer meer vertrouwen gegeven voor mijn werk als sessiemuzikant. Spark is voor mij de essentie van wat samen muziek maken moet zijn.’

 

 

Aan de andere kant van het muzikale spectrum staan de stadionconcerten met volkszanger en Arena-vuller Tino Martin; iets wat Anouk Verdonk met dezelfde overgave en overtuiging doet:

 

Natuurlijk ging het bij het interview voor Slagwerkkrant 216 (maart-april 2020) ook uitgebreid over de speciale band met echtgenoot Martin Verdonk. Hieronder lees je het volledige interviewfragment daarover: 

Anouk & Martin
Anouk Verdonk is al meer dan tien jaar samen en inmiddels ook getrouwd met Nederlands bekendste percussionist Martin Verdonk. Ze wonen samen in Arnhem-Zuid en delen niet alleen de liefde voor elkaar, maar uiteraard ook voor de muziek, voor de percussie, voor het vak. Dat heeft zo zijn voordelen, maar evengoed nadelen, vertelt Anouk.

"Het is allereerst heel fijn dat wij samen alles op het vlak van de muziek kunnen delen. Ik heb heel veel van Martin geleerd, we spreken dezelfde muzikale taal, we luisteren ook op eenzelfde manier naar muziek. Dat betekent dat we relatief makkelijk gigs van elkaar kunnen overnemen. Maar ik ben geen kopie van Martin, ik maak mijn eigen keuzes en die zijn niet altijd de zijne."

"Het is allereerst heel fijn dat wij samen alles op het vlak van de muziek kunnen delen. Ik heb heel veel van Martin geleerd, we spreken dezelfde muzikale taal, we luisteren ook op eenzelfde manier naar muziek. Dat betekent dat we relatief makkelijk gigs van elkaar kunnen overnemen. Maar ik ben geen kopie van Martin, ik maak mijn eigen keuzes en die zijn niet altijd de zijne."

 

Je wordt ongetwijfeld vaak met hem vergeleken?
"Jazeker. En ik begrijp dat ook. Dat is nu eenmaal zoals het werkt als je vader of je partner de beste is in jouw vakgebied. Wat Martin allemaal kan is waanzinnig, zover ben ik niet. Maar binnen de stijlen die ik speel, kan ik me met hem meten. Anders zou ik geen gigs van hem durven overnemen. En anders zou Martin mij ook niet aanbevelen, dat zou niet best zijn voor zijn reputatie."

"Maar de druk was, zeker in het begin, heel groot. Ik voelde de verwachting en soms ook de scepsis van mensen. Het vrouwtje van Martin, zou ze het wel kunnen? Ik was soms best onzeker, maar het is goed gegaan. En blijkbaar is iedereen tevreden, want ik word teruggevraagd, haha."

En je heet ook nog eens Verdonk.
"Ja, nooit verder over nagedacht. Ik ben met Martin getrouwd en wilde simpelweg graag zijn achternaam dragen. Misschien was dat vaktechnisch gezien niet zo handig. Maar dat doet er niet toe. Ik ben er supertrots op dat ik Verdonk heet."

 

 

Anouk Verdonk heeft sinds kort een aparte Instagram-account voor al haar muzikale output. Check it out: kuona-music

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 216 (maart-april 2020)
Vanaf 20 februari 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl