Emilie Cleuver bij Cirque du Soleil - video's en meer

video-interview en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 216

Slagwerkkrant Plus 20-02-2020 09:02

Hoe word je de drummer van Cirque du Soleil, tourend in de VS, Canada en Hongkong? Emilie Cleuver doet het al een jaar. In de voorstelling Amaluna hebben de drums een grote rol. Soms lijkt het alsof je in een rockopera zit, dan weer klinkt het funky, en worldritmes kijken ook om de hoek. We bezochten de Haagse drumster bij een van de vele voorstellingen die ze deed in San Francisco. En spraken met haar bij ons op de redactie, een Aquarium Sessions interview.

De voorstelling gaat meteen hard van start, met ruige gitaren en opzwepende drums. Zijn we bij een metalconcert verzeild geraakt? Nee, want na een paar sfeervol gebrachte acrobatische acts hebben we ook al funk en progrock voorbij horen komen, en vaak brengt de band typische popfeels. De muzikanten staan achterin, maar zijn goed zichtbaar opgesteld. Emilie Cleuver steelt de show met drums die voor in de mix gezet worden, met een uitstekend klinkend rockgeluid. Ze is tijdens de twee uur durende show bijna continue in touw.

De show vandaag is haar driehonderdste en de laatste in San Francisco. Hierna staat ze met Cirque du Soleil nog een maand in Sacramento en ruim een maand in Hongkong. Daarna kan ze een tijdje recuperen in haar woonplaats Scheveningen, want het trekt wel een wissel op je: acht shows per week, alleen de maandag vrij, en in het weekend twee voorstellingen per dag. Vooral ook door het hoge focusniveau. Je moet constant op je qui vive zijn op cues van de musical director en op wat op de circusvloer gebeurt.

We spraken voordat ze vertrok naar de VS bij ons op de redactie met Emilie Cleuver. Bekijk de video hier. 

In Slagwerkkrant 216, maart-april 2020, kan je het interview lezen. Vanaf 20 februari 2020 in de winkel. Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl

 

zoeken
zoeken