Fabrieksbezoek British Drum Company - video's
Video's. foto's en meer bij het artikel in Slagwerkkrant 214
Slagwerkkrant Plus 10-10-2019 11:10
In Slagwerkkrant 214, nov-dec 2019, lees je een verslag van het bezoek aan de fabriek van British Drum Company. Dennis Boxem kreeg daar samen met Martijn Bosman een uniek kijkje achter de schermen. Veel van wat eer bij British Drum Company gebeurt is handwerk en hier zie je een paar mooie video's van het productieproces, waarbij ook Martijn zijn handen uit de mouwen mocht steken.

We beginnen met de belangrijkste video uit de hele serie. De ketelproductie. Op dit punt doet British Drum Company het namelijk compleet anders dan alle andere fabrieken. De ketels worden namelijk koud verlijmd waar vrijwel alle anderen verwarmde mallen gebruikt. Daarnaast worden de laagjes voor de ketel met de hand op de juiste lengte gemaakt. Hoe dat in zijn werk gaat zie je in onderstaande video. 

In de onderstaande video zie je hoe Martijn samen met Keith Keough zijn eigen snaredrum bouwt. Achtereenvolgens zie je het aftekenen en boren van de gaten, het aanbrengen van de draagranden en het snarenbed, schuren van de ketel en eindmontage.

 

Lees het volledige verslag in Slagwerkkrant 214 (november-december 2019). Bestel hier! We sturen op zonder verzendkosten.