Creatief kaartspel Tinyrhythmbox
54 speelkaarten met notenbalken om grooves en fills uit te leggen
Slagwerkkrant Plus 11-12-2018 08:29
Als je tussen de 60 drumboeken die Mark Eeftens je in dit nummer voorschotelt niets inspirerends kunt vinden, dan is de Tinyrhythmbox misschien iets voor jou. Drumdocent Stefan van de Brug verzon dit leuke en creatieve kaartspel dat zowel voor beginners als gevorderde drummers prima te gebruiken is.

Op 54 speelkaarten staan notenbalken gedrukt met daarop de meest gangbare notencombinaties binnen één tel. Van een enkele kwartnoot tot twee zestienden en een achtste of een triool. Je komt ze allemaal tegen. Met die kaarten kun je voor jezelf een idee voor een fill, of een complete groove uitleggen. Dit kun je natuurlijk met open kaarten doen, maar voor een gevorderde drummer is het juist leuk om blind een paar kaarten te pakken en daarmee bijvoorbeeld een bassdrumpartij te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Om het overzicht een beetje te houden is de Tinyrhythmbox opgedeeld in drie verschillende delen: gewoon recht getimede noten, triolen en de zogenaamde beatmakers; veelvoorkomende patronen in een veelvoud van vier, zodat je ze kunt gebruiken om een complete maat uit te leggen. De Tinyrhythmbox is er in drie varianten. Een compleet kaartspel met bijbehorend stoffen opbergzakje kost € 10,95. De complete set, inclusief dik twee uur online lesvideo’s kost € 18,96. Wil je nu alleen de (Nederlandstalige) lesvideo’s bekijken, dan kan dat ook, en dan betaal je € 10,95. Bestellen kan via de website.

www.tinyrhythmbox.com