Erik Fleuren agressief bij Legion Of The Damned
Video bij het interview in Slagwerkkrant 209
Slagwerkkrant Plus 12-12-2018 14:12
Vanaf morgen kun je Slagwerkkrant 209 (januari-februari 2019) op de deurmat verwachten of in de winkel vinden. Hier op Slagwerkkrant Plus publiceren we vast wat van de online extra's bij de artikelen in deze editie. Zoals bij het interview met Erik Fleuren van Legion Of The Damned. De drummer uit Limburg vertelt over het nieuwe album "Slaves Of The Shadow Realm" en touren op plekken als Libanon, Dubai en de Filipijnen. Hier kun je video's bekijken van live optredens in Davao (Filipijnen) en Vizovice (Tsjechië).

 

Wie zijn thrashmetal graag snel en agressief hoort, kan alweer ruim tien jaar op het Limburgse Legion Of The Damned rekenen. En dat houdt niet op bij de landsgrenzen; de band is een graag geziene gast op festivals door heel Europa en tourde onlangs zelfs door Azië.

Erik Fleuren vertelt in het interview over de logistieke uitdagingen van touren in landen met weinig metaltraditie: 

‘Het waren leuke tripjes, maar wel heel anders georganiseerd dan je hier gewend bent. Zeker als drummer. Je geeft al een minimale rider door, maar dan nog is het de vraag wat er staat. Op de Filippijnen heb ik op dingen gespeeld die je niet eens een drumstel mag noemen, haha! Toen we aankwamen, hadden ze een krakkemikkige kit met een hihat en twee bekkens. Normaal gebruik ik vier crashbekkens en twee Chinezen; allemaal Zildjians. Maar het was er gewoon niet. Ik moest wachten tot iemand een ridebekken kwam brengen.'

 

 Erik Fleuren met zijn Pearl Masters Premium Maple drums

 

Erik Fleuren binnenin het albumboekje

 

Legion Of The Damned

 

Bekijk hier een video van Legion Of The Damned live in Davao (Filipijnen)

 

 

Hier zie je Legion Of The Damned live @Masters of Rock 2015 Vizovice (Tsjechië)

 

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 209 (januari-februari 2019)